POMYSŁY NA MIASTO
Re: POMYSŁY NA MIASTO
A ten czy ten obiecany rzecznik już się zalogował i odniósł do naszych pomysłów?
A kiedy wejdzie w życie ustawa krajobrazowa? Lokalni przedsiębiorcy już zdążyli się dostosować, czy też potrzebują na wymianę szyldu kolejne 5 lat?
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
Dopóki nie zgłosisz nic nie zrobią.wolf pisze: ↑05-04-2025, 16:10W temacie pomysłu na miasto.
Czy w rok po wyborach samorządowych nowa władza wyklarowała już może jakiś pomysł na miasto?
Gdyby go brakowało to mam jeden... Generalne sprzątanie - wręcz odsyf...nie miasta. Szedłem dzisiaj na PWSZ - na skwerku przed UM na Mickiewicza np zgnite pniaki, które można jednym uderzeniem młota usunąć. Jest tego pelno na mieście. Powyrywana kostka w wielu miejscach, a szczególnie w parku przy pkp( to nie są nowe uszkodzenia, niektóre pamiętam sprzed 10 lat). Nieczynne kioski, jakieś stare budy - skoro straciły swoją funkcje, to może czas je usunąć?
Czy takie rzeczy nikogo nie rażą?
Mam sentyment do Tarnowa, ale aż mnie boli gdy widzę jak jest miejscami brudne.
Gdyby ktoś z urzędu sam z siebie miał by takim czymś się zająć to musiał bym pewnie powołać komisje

Nierówne chodniki, nieczyszczone ani nie sprzątane. TRAGEDIA, ale nie ma pieniędzy oczywiście.
Na Lato z radiem jest...
Lato z radiem jest potrzebne.aaee pisze: ↑06-04-2025, 11:04Dopóki nie zgłosisz nic nie zrobią.wolf pisze: ↑05-04-2025, 16:10W temacie pomysłu na miasto.
Czy w rok po wyborach samorządowych nowa władza wyklarowała już może jakiś pomysł na miasto?
Gdyby go brakowało to mam jeden... Generalne sprzątanie - wręcz odsyf...nie miasta. Szedłem dzisiaj na PWSZ - na skwerku przed UM na Mickiewicza np zgnite pniaki, które można jednym uderzeniem młota usunąć. Jest tego pelno na mieście. Powyrywana kostka w wielu miejscach, a szczególnie w parku przy pkp( to nie są nowe uszkodzenia, niektóre pamiętam sprzed 10 lat). Nieczynne kioski, jakieś stare budy - skoro straciły swoją funkcje, to może czas je usunąć?
Czy takie rzeczy nikogo nie rażą?
Mam sentyment do Tarnowa, ale aż mnie boli gdy widzę jak jest miejscami brudne.
Gdyby ktoś z urzędu sam z siebie miał by takim czymś się zająć to musiał bym pewnie powołać komisjeżeby uznać że ta kostka na prawdę jest nierówna...
Nierówne chodniki, nieczyszczone ani nie sprzątane. TRAGEDIA, ale nie ma pieniędzy oczywiście.
Na Lato z radiem jest...
Tutaj po prostu trzeba chęci i odrobinę pomyślunku - zatrudnić kilkunastu więźniów, by sprzatali codziennie. Po jakimś okresie systematycznej pracy zaczną być widoczne efekty. Może warto zainwestowac w jakieś małe zamiatarki itp? To wszystko jest proste jak konstrukcja cepa... Chociaż... jak widac jest to zaawansowana konstrukcja w samorzadzie

Może warto wysłać urzedasów na jakieś targi usułg komunalnych. Coś obejrzą, moze coś ogarną. Ludzie z forum mają pewnie w znajomych jakiś radnych - trzeba cisnąć towarzystwo...