JAKUB KWAŚNY - JAK ODWOŁAĆ PREZYDENTA MIASTA TARNOWA?

Wiadomości "z miasta".
ODPOWIEDZ

Czy jesteś za odwołaniem Prezydenta miasta Tarnowa?

Tak
6
17%
Nie
23
66%
Nie wiem
6
17%

Liczba głosów: 35

Jakub Kwaśny
Rhetor
Kontakt:

Re: JAKUB KWAŚNY - JAK ODWOŁAĆ PREZYDENTA MIASTA TARNOWA?

Post autor: Jakub Kwaśny »

daniels90 pisze:
04-05-2026, 11:41
"Tarnowski Informator Miejski" znów pojawił się w skrzynkach pocztowych mieszkańców Tarnowa. Kilkustronicowa broszura zawiera informacje między innymi o tym, dlaczego w Tarnowie warto płacić podatki, po co magistratowi większe udziały w Tarnowskich Wodociągach, czy o pracach nad nową aplikacją mobilną.
Gazetka... w ogóle miała się już nie pojawiać, co zapowiadały władze Tarnowa na początku kadencji. Argumentowały to wówczas koniecznością ograniczenia wydatków. Co się zmieniło?
https://www.radiokrakow.pl/aktualnosci/ ... y-decyzje/

Prezydent Tarnowa Jakub Kwaśny argumentuje, że dzięki tej gazetce, urzędnicy mogą dotrzeć do osób, które nie korzystają z internetu lub czerpią wiedzę ze źródeł drukowanych

Marnowania pieniędzy ciąg dalszy. Prezydent deklarował rezygnację z gazetki w ramach oszczędności. Teraz uważa, że " Widać tę potrzebę informowania o pewnych działaniach  Nienachalnie będziemy się więc starać z taką informacją do mieszkańców docierać"

Za wydanie najnowszej broszury miasto zapłaciło kilkadziesiąt tysięcy złotych. Władze miasta zapowiadają, że w tym roku będzie jeszcze kilka numerów "Tarnowskiego Informatora Miejskiego".
Gazetka w formule w jakiej była wcześniej jako Miesięcznik "Tarnów.PL" się już nie pojawia. Zamiast tego jest wersja online Informatora dla Rad Osiedlowych - niebawem będzie to Newsletter. Niemniej jednak Informator do skrzynek trafiał w poprzednim roku 2-3 razy w roku tak i teraz w bardzo odchudzonej formule. Dodam tylko, że odbieram wiadomości od mieszkańców, którzy oczekują tej formy informacji.

ps. Ad2222 - też mi się podoba Twój pomysł, wkładki do TEMI. Nie wiem co na ten temat jednak PZP. Sprawdzimy :)
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?

ODPOWIEDZ