hurricane, Z tymi Gliwicami - masz słuszność. Moje przeoczenie. Osobiście się tam nie zapuszczam autem
ozi26, W Drogach Wojewódzkich się za bardzo nie orientuję, bo mnie (Tarnowowi) jeszcze niczemu nie zawiniły

Pomijam fakt, że planuję zgłosić Im informacje o ustawianiu tablic szlakowych na 975, bo oznakowanie szlakowe tej trasy w porównaniu do 977 (na Tuchów), to jakieś nieporozumienie (brak tablic). Co do tych Zakliczynów i Jurkowów, a także samego oznakowania kierunkowego w Wojniczu, to masz rację - istne szaleństwo, ale jak sami na to wpadli, to pewnie dla Nich ma to sens

Mogę Cię tylko poinformować, że będę wysyłał pismo w sprawie nieszczęsnych tablic szlakowych - przewiduję na nich uwzględnianie Nowego Sącza. Nic więcej nie będę mógł chyba zrobić, bo jak to nowe oznakowanie, to kicha.
Docelowo ma to wyglądać tak
Co do uwzględniania nazwy "Tarnów" w Nowym Sączu, sprawa jest już całkiem inna - Tarnów Mógłby się znaleźć dla numeru tej drogi wojewódzkiej o której mowa, ale jak już jest Jurków i tam inne miejscowości, na pewno się nie znajdzie. W samym mieście, za oznakowanie zapewne odpowiada jakiś Zarząd Dróg (tak jak w Tarnowie TZDM). Tam mają duży wpływ na znaki i mogliby podać nasze miasto np. dla kierunku na Rożnów, czy gdzie to tam ta droga wiedzie. Ale to jest tylko i wyłącznie Ich dobra wola, podobnie jak w Tarnowie podaje sie kierunek na Krynicę, która nijak się ma do 977, która wiedzie do Gorlic. Ale nie mam nic do tego, bo im więcej informacji tym lepiej

Teraz nachodziłem TZDM, by uwzględnili w Tarnowie dzielnicę Mościce i Mielec (bo przecież 4 km od granicy miasta, w Lisiej Górze, jest skrzyżowanie dróg DK73 i Wojewódzkiej 984 na Mielec). Mielec jest ważnym węzłem drogowym, a od strony Mielca, jedzie się na Tarnów - nie na Lisią Górę. Tu widać, że Ktoś mądrze myślał

Trzymam więc kciuki za Mielec na tarnowskich znakach.
Wracając do kierunku Tarnów - Nowy Sącz i odwrotnie - musi być taki, ale dopiero wtedy gdy wybudują ekspresówkę S73 (na Świętego Nigdy)
Co do węzła Tarnów Zachód - prace wyglądają tak: