Tomasz pisze:Witam państwa tz pytam sie gdzie to państwo jest,gdzie jest prezydent,niech da pracownikom FMT na czynsz na podstawowe wydatki niech w końcu samorządowcy zaczną cos robic bo do ogłoszenia updłosci tz 15 pazdziernika jest jeszcze dużo czasu a za co mamy zyc,bez bezrobocia,bez zatrudnienia bo żaden pracodawca nas nie przyjmie bez swiadectw pracy,niech nam w końcu ktos powie co my mamy robic.Tak sie zastanawim może ,,KRASC'',założyc jakąs bande i napadac na terenie miasta a zaczac trzeba od urzedników.Oj na wybory już nigy nie pujde bardzo sie zawiodłem na politykach.Dziekuje pisał pracownik FMT.
Że co ? Bez świadectwa pracy nikt Was nie przyjmie ??? Pierwsze słyszę.
Rozumiem, że Wasza ( Twoja ) sytuacja nie jest cudowna ale nie pisz takich głupot.
Wszelkie swoje roszczenia możecie kierować do pracodawcy a nie do Państwa.
Drugie: "niech nam w końcu ktos powie co my mamy robic."
Ogarnąć się i szukać rozwiązania sytuacji. Skoro widzisz, że fabryka zdycha to już teraz zabrałbym się za szukanie nowej posady w nowej firmie.
Sam mam wiele do zarzucenia rządowi i naszym lokalnym władzom i urzędasom. Ale daleki jestem od wysuwania jakichkolwiek roszczeń na zasadzie: 'co robić i niech mi dadzą'. Jedyne czego życzę sobie i innym to to aby rząd już nic nam nie chciał dać ale żeby w końcu przestał zabierać i wtryniać się wszędzie gdzie się tylko da.
Tak więc więcej inwencji z własnej strony. Tylko i aż tyle potrzeba aby stanąć jako-tako na nogi.