Najwyraźniej także w dwóch różnych wymiarach żyjemy... i... jakby powiedzieć, chyba mnie to cieszy... Najwyraźniej jedyną wspólną częścią naszych wymiarów jest to forum

Kulfon pisze:Jakich pomyj ?![]()
Moim zdaniem szkoły nie powinny organizować takich spędów podczas lekcji .... wystarczy tego wolnego kino,teatr ,wycieczki i siedemset innych zajęć a wszystko to w czasie lekcji .
W Maju matury lekcji nie ma na początku Czerwca koniec roku i ''luzne lekcje'' na zasadzie róbcie co chcecie byle cicho było itp.
Potem jest zdziwienie że poziom spada z roku na rok .
Oto mi chodzi a nie o niechęć do samego MZ , albo szkoła uczy albo udaje jest coś takiego jak ''program nauczania'' ? jest czy jest on realizowany w 100% ... śmiem wątpić .
Pierwsze getto zostało założone w Wenecji (chyba XII wiek) przez samych Żydów. Chodziło o utrzymanie czystości kultu.qrak pisze:Ta historia potrafi być przewrotna, potomkowie ofiar niemieckich gett, sami je zakładają.
Czarny syf pozostał chyba na stałe. Twoje pytania też.Kulfon pisze:Kto usunie jakiś czarny syf którym popaprane są chodniki i place ?
Po co to było robione ? .... rozumiem że to granica byłego getta ...... kto za to zapłaci?
Wiem wiem narzekam ale syf został na chodnikach to chyba jedyny ''owoc'' tej akcji.
Dokładnie większośc ludzi myśli że to ktoś specjalnie czarnym syfem zniszczył chodniki ..... przykład całkiem niedawno odremontowano Pl.Ofiar Stalinizmu i na ładnych płytkach .... ktoś wpadł na wspaniały pomysł .....wyznaczenia granicy Getta czarnym syfem gratulacjefiga pisze:gdyż większość myślała, że to wandale sobie chodniki pomalowali, w sobie znany tylko sposób