Cieszę się, że dostałem spory odzew od Was.
Przy okazji świąt i odwiedzin rodziny na pewno zrobimy kilka kółek po mieście we wskazanych przez Was okolicach, taki samochodowy wywiad środowiskowo-krajobrazowy.
@ Baxon
Dzięki za linki. Na Wieniawskiego jednak brakuje mi tych kilku metrów mieszkania, nawet w tych największych (jeszcze jeden pokój by się przydał). Ale podoba mi się rozkład mieszkań.
Najbardziej mnie zainteresowała oferta Domu pod Jesionem. Faktycznie bardzo fajne rozkłady, nie brak dużych mieszkań, ciekawe też te dwupoziomowe

tutaj na pewno będę chciał się umówić na jakieś oglądanie.
Kolejna prośba do zorientowanych - czy okolice DpJ to dzisiaj jest dobre miejsce na mapie Tarnowa? Dla nas zaletą jest usytuowanie w centrum (wiem, dla wielu wypowiadających się ten czynnik dyskwalifikuje mieszkanie, wielu ceni bardziej pewne oddalenie lub przedmieścia

), praktycznie jest to ścisłe centrum miasta. Na pewno pieszo czy autobusem jest łatwy dostęp niemal wszędzie. Tylko czy jest tam bezpiecznie (czy nie kręci się jakiś "element"), czy szeroko rozumiane otoczenie jest w miarę przyjazne?
Mieszkania na Boryczki 6 wydają mi się niepraktycznie podzielone. Ogólnie to ogromny salon, a w tych większych 72m2 (jedno takie znalazłem) nie jest nic lepiej, tyle samo pokoi.
Mościce wydają się bardzo dobrym miejscem i gdybyśmy budowali dom albo chcieli kupić segment, faktycznie mają sporo atutów. Plusem jest też fakt, że miasto i sąsiednie gminy działają mocno na rzecz budowy drogi z prawdziwego zdarzenia do węzła T-Zachód (obecny dojazd to dla mnie trochę kiszka, choć jakiejś wielkiej porażki nie ma)
@ MST wónraT
Wątek, jaki sugerujesz jest w wielu punktach zbieżny z obecnym, ale wydaje mi się że nie do końca o to samo chodzi. Tam dyskutujemy czy w Tarnowie warto w ogóle zamieszkać i co ma do zaoferowania, czy może przyciągać ludzi z zewnątrz. Tutaj z kolei decyzja jest podjęta i debata jest o tym, która dzielnica czy osiedle jest interesującym miejscem do "usadowienia się". Choć pewnie jakbym moje pytania zadał w tamtym, to nie byłby żaden OT. Niech mod zdecyduje.