Widzisz Dominik_PCH, gdybyś uważnie przeczytał co napisałem nie byłoby niepotrzebnego zamieszania.Dominik_PCH pisze: JacLe, wymienił wzornictwo i projektowanie jako inne dziedziny na które warto stawiać w kontekście promocji Tarnowa.
Dokładnie, postawa roszczeniowa i niska jakość wykonywanej pracy zamyka furtkę do sukcesu.LordRuthwen pisze: Prawda jest taka, że jak staną frontem do klienta i zaczną go szukać sami a nie będą czekać aż to robota przyjdzie do nich i kopnie ich w dupę to mają duże szanse na sukces.
Sedno sprawy. Ja mogę zamówić stronę www i grafikę do niej w Indiach a grafik z Tarnowa narzeka, że nie ma pracy. Projektanci z Wrocławia pracują dla Hiszpanów pod skrzydłami miejscowego menagera projektów, duża belgijska firma zleca prace projektowe w Polsce a w Tarnowie uczelnia "produkuje" bezrobotnych grafików. Coś mi tu nie gra...LordRuthwen pisze:Tak, pracuję w Krakowie, ale dla mnie to jest środek do celu: pracy z domu za euro lub funty, tak, jestem w tej bardzo fajnej sytuacji, że się tak da. Kwestia nabrania doświadczenia z dużym klientem, ot i wszystko.
Dwie znajome osoby po kilku latach pracy ( Warszawa, Kraków ) teraz pracują dla swoich firm z domu w Tarnowie i bliskiej okolicy a grafik z Tarnowa narzeka, że w Tarnowie nie warto...