Przejęcie Azotów Tarnów
Widzę że piszecie o Grupie Azoty - mam pytanie o stawki aparatowego bo w Policach proponują nam tak:
W obecnym ZUZP stawka max dla aparatowego to 4750,w proponowanym taryfikatorze dla aparatowego najbardziej wykwalifikowanego od 2100 do 3900.Dla aparatowego sredniego stopnia proponuje się od 2100 do max 3600(teraz 4750).
Czy taki rozrzut stawek jest także w Tarnowie bo u nas to totalny bajzel, stawki na tej samej brygadzie różnią się nawet o 100%.
W obecnym ZUZP stawka max dla aparatowego to 4750,w proponowanym taryfikatorze dla aparatowego najbardziej wykwalifikowanego od 2100 do 3900.Dla aparatowego sredniego stopnia proponuje się od 2100 do max 3600(teraz 4750).
Czy taki rozrzut stawek jest także w Tarnowie bo u nas to totalny bajzel, stawki na tej samej brygadzie różnią się nawet o 100%.
ZCH Police
Nie wiem jaki jest rozrzut w ramach brygady, ale ogólnie mieliście naprawdę dobre pensje, u nas mogli tylko pozazdrościć. Tylko zamiast podnieść stawki w Tarnowie widzę że równają do dołu...czyli do poziomu Tarnowa.zchpolice pisze:Widzę że piszecie o Grupie Azoty - mam pytanie o stawki aparatowego bo w Policach proponują nam tak:
No to się kolega pomylił - również w ramach kazdego stanowiska/specjalizacji są widełki i to dosyć szerokie. Byłoby to motywacją gdyby te stawki były uczciwie dzielone - ale w taki dużej firmie dosyć trudno tego dokonać i przez to dochodzi do wielu paradoksów i wielu pracowników jest niezadowolonych.zchpolice pisze:Myślałem że właśnie tak jest w Tarnowie.
Reportaż odnośnie zarobków w ZA http://www.youtube.com/watch?v=yv9IjbhHpao
Niezłą kasę trzepią ci prezesi
Niezłą kasę trzepią ci prezesi

Na pewno nie może być tak że stawki na tym samym stanowisku różnią się o 100% albo lepiej, dopuszczam np. jak w Puławach widełki aparatowego od ok. 3060 do 3500 brutto, ale widełki 1620 do 4750 to lekka przesada.Goscinny pisze:A ja nie widzę żadnego uzasadnienia dla tego, żeby wszyscy na jednakowym stanowisku mieli mieć ta samą stawkę, bo i dlaczego?
http://tarnow.grupaazoty....tarnow_2012.pdf ok. 200 strony dane o zarobkach zarządów.
ZCH Police