Jakies pytania ze strony koronasceptykow? Chetnie odpowiem.

Santusia, uważaj na siebie.sainte_nitouche pisze: ↑12-10-2020, 20:44Jakies pytania ze strony koronasceptykow? Chetnie odpowiem.
![]()
Decyzja działa dopiero dopiero od dziś, więc wczoraj ten ktoś mógł nawet nie wiedzieć o pozytywnych wynikach testów w szkole. Poza tym to nie kwarantanna tylko dozór epidemiologiczny. Czyli siedzisz w domu, możesz pracować zdalnie ale możesz też wyjść załatwić niezbędne sprawy, po prostu wyjścia ograniczyć masz do minimum. Oczywiście wyjście do kościoła taką sprawą nie jest. Natomiast co do samej kwarnatnanny to kilku znajomych było i tam już policja przyjeżdżała i sprawdzała obecność. Mieli też swoje zdjęcia wysyłać przez tą aplikację.green123 pisze: ↑12-10-2020, 20:49Co do Tarnowa to taka informacja dziś się pojawiła: http://tarnow.net.pl/articles/s/i/29993 ... uczycieli-
Znam z widzenia jedną osobę, która tam uczy i wczoraj normalnie widziałem ją w kościele. Ciekawe czy kwaranatanna jest na zasadzie sam się zastosuj do izolacji czy rzeczywista izolacja.
No wzruszyłem się.... moja siostra pracuje od lutego na intensywnej terapii z pacjentami covidowymi i ani ona ani nikt z rodziny chory nie jest. Pomijam już fakt, że zarówno ona jak i jej koleżanki nie robią z tego wielkiego halo. Są pielęgniarkami i same wybrały intensywną terapię i nie wiem dlaczego miałyby narzekać albo robić z tego wydarzenie. Ot praca jak każda, trzeba uważać na siebie i tyle.sainte_nitouche pisze: ↑12-10-2020, 20:44Od jutra bede pracowac na intensywnej terapii dla pacjentow covidowych.
A epidemię Czarnej Śmierci (XIV wiek) wywołali Żydzi, którzy zatruli studnie.ad2222 pisze: ↑12-10-2020, 21:17@sainte_nitouche Teorie spiskowe, antykowidowcy, wyparcie epidemii - to wszystko już było 100 lat temu, podczas Hiszpanki (u nas zwanej Wołynką albo bolszewicką grypą) - np Amerykanie wierzyli, że grypę rozpylały niemieckie U-boty podpływające znienacka pod nadbrzeżne miasta. Wierzyli też, że wirusa wypuściła firma Bayer, żeby zwiększyć sprzedaż apsiryny.
No to fajnie, ale santusia NIE wybierała pracy na intensywnej terapi?irekjj pisze: ↑13-10-2020, 07:20No wzruszyłem się.... moja siostra pracuje od lutego na intensywnej terapii z pacjentami covidowymi i ani ona ani nikt z rodziny chory nie jest. Pomijam już fakt, że zarówno ona jak i jej koleżanki nie robią z tego wielkiego halo. Są pielęgniarkami i same wybrały intensywną terapię i nie wiem dlaczego miałyby narzekać albo robić z tego wydarzenie. Ot praca jak każda, trzeba uważać na siebie i tyle.sainte_nitouche pisze: ↑12-10-2020, 20:44Od jutra bede pracowac na intensywnej terapii dla pacjentow covidowych.
Oraz znacznie lepszą służbę zdrowia niż Polska. Nie jest to oczywiście poziom Włoch czy Hiszpani ale mają większe możliwości niż my. Choć tu faktycznie zdania są podzielone bo wg pana Terleckiego nasza służba zdrowia uchodzi za jedną z najlepszych w Europie.
A gdzie Ty tam jakieś żale widzisz? A, że inni wykazali się zwyczajną empatią wobec drugiej osoby w być może stresującej dla niej sytuacji?