dziękuję za odpowiedzi
z tego co przeczytałem w opisie strony, to stacja to taki nowoczesny sprzęt i raczej nie musi być duży czy też rzucać się w oczy
nie wiem czy to dokładnie z tego modelu korzysta właściciel, ale to coś w tym stylu czyli model marki Davis Vantage Vue
pytanie właśnie gdzie może być, bo kwestia dokładności wskazań, umieszczona w jakimś blokowisku/betonie, temperatury będą wzmocnione/zawyżane
natomiast na otwartym terenie bez zabezpieczenia to też ryzyko, bo to już sprzęt konkretny
szkoda, że nie ma w Tarnowie jakiejś "miejskiej publicznej" stacji z takim dostępem ogólnym do danych
wiem, że dawno temu, wiele lat temu jeśli nie kilkanaście widziałem taką 'normalną' stację z budką meteorologiczną gdzieś przy al.Piaskowej, zanim tam jeszcze droga asfaltowa była zrobiona do Elektrycznej, a wcześniej tylko płyty betonowe i piach, chociaż nie wiem czy należała do IMGW czy też innych służb, ale pewnie tak, to była cała odgrodzona działka
edit: ok, doczytałem Wasze odpowiedzi powyżej, to już wiem co i jak z tą al. Piaskową, dzięki