W ciągu najbliższych miesięcy rozważam kupno mieszkania w Tarnowie. Prosiłbym zorientowanych (i uczynnych

Parę szczegółów o mojej sytuacji, abyście wiedzieli, o co mi dokładnie chodzi. Mam żonę i 2-letnie dziecko, planujemy się sprowadzić (w sumie to wrócić) do miasta z powodów rodzinnych. Samo miasto jako takie raczej znamy (oboje pochodzimy z okolic Tarnowa), ale ostatnie kilka lat mieszkaliśmy poza Małopolską, od czasu do czasu tu bywając przejazdem. Szukamy mieszkania raczej większego (>70m2, bez konkretnego górnego limitu, może być nawet i koło 100), ponieważ myślimy o powiększeniu rodziny. Interesuje nas albo od developera, albo lekko używane, tak do kilku lat. Bardziej jesteśmy nastawieni na spore i wygodne mieszkanie w bloku, a nie domki szeregowe, choć na pewno rozważymy jeszcze różne opcje. Chcielibyśmy, aby był to standard co najmniej średni/podwyższony, ale niekoniecznie jakiś Wersal

Jak pisałem, nie najgorzej kojarzymy miasto, dzielnice i ulice, ale przez parę lat (niemal dekadę) nie mieliśmy za dużego kontaktu z tym, co się tutaj działo, co się budowało, co się zmieniało. Gdzie teraz jest przyjemnie i bezpiecznie, gdzie powstało coś mieszkaniowo godnego uwagi. Oczywiście będziemy prowadzić nasze własne rozpoznanie, ale jesteśmy otwarci i będziemy wdzięczni za wszystkie porady i sugestie od miejscowych

Z góry dziękuję za wypowiedzi. Będę aktywnie monitorował wątek i gdyby ktoś chciał pomóc, a miał więcej pytań, bardzo proszę. Być może uda się już teraz nawiązać fajne stosunki z przyszłymi sąsiadami

Nie znalazłem podobnego wątku "na czasie", jeśli jest to niech mod przeniesie tam tę dyskusję.