Tarnowskie Forum - Tarnowska Agora Strona Główna
Miejsce wymiany myśli i idei

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
Tarnowskie portale: tarnow.net.pl | tarnowianin.com | tarnow.pl | NocnyTarnow.pl


Poprzedni temat «» Następny temat
Internet Star.net opinie
Autor Wiadomość
wojtek456 
Obywatel

Posty: 94
0 UP
Wysłany: 25-02-2011, 18:19   Internet Star.net opinie

Czy korzystał ktoś z internetu z telewizji kablowej proszę o opinie.
Mam zamiar korzystać z ich usług.
 
 
ClNEK
Archont

Posty: 714
0 UP
Wysłany: 27-02-2011, 16:26   

Szykuje się przejecie kablówki przez MM ale nie wiem czy to coś pozmienia. W tej chwili transfery na pewno gorsze niż w IS/MM ale tragedii nie ma
 
 
Goscinny 
Ephetai


Posty: 6530
Skąd: Tarnów
0 UP
Wysłany: 27-02-2011, 18:33   

ClNEK, MM w chwili obecnej nikogo nie kupuje. Jeśli już sa prowadzone rozmowy to z UPC/Aster (takie info mam od ludzi związanych z naszą kablówką)
_________________
"Religia i wszystkie przepisy są dla ludzi bez rozumu i wykształcenia, jest to ich postrachem i chroni od zepsucia, a człowiekowi rozumnemu trzeba tylko postępować moralnie...." - Józef Piłsudski
 
 
wojtek456 
Obywatel

Posty: 94
0 UP
Wysłany: 27-02-2011, 19:01   

To warto przejść do nich czy nie?
Czy poczekać jeszcze?
Bo w marcu mają podłączać na naszej ulicy zależy ilu chętnych będzie.

Jaka jest jakość ich internetu np:skype,gadu-gadu?
 
 
bastol23 
Archont


Posty: 604
Skąd: Tarnów - Mościce
0 UP
Wysłany: 27-02-2011, 20:12   

Skype i GG to żadne porównanie bo te komunikatory działają nawet wtedy, kiedy nosisz internet w wiaderku.
 
 
ClNEK
Archont

Posty: 714
0 UP
Wysłany: 27-02-2011, 20:14   

Goscinny napisał/a:
ClNEK, MM w chwili obecnej nikogo nie kupuje. Jeśli już sa prowadzone rozmowy to z UPC/Aster (takie info mam od ludzi związanych z naszą kablówką)


No to pewnie nie MM ale tak jak piszesz rozmowy są w toku
 
 
ufo666 
Obywatel

Posty: 13
0 UP
Wysłany: 01-03-2011, 15:13   

Korzystam ze Star.net już drugi rok i złego słowa nie mogę powiedzieć (os. Legionów).
 
 
TomekMKM 
Rhetor
OpisaćPolskę


Posty: 1547
Skąd: Tarnów
0 UP
Wysłany: 01-03-2011, 20:37   

Ja mam StarNet maxi i również nie narzekam!
_________________
http://www.opisacpolske.pl
SERDECZNIE ZAPRASZAM!!!
 
 
wojtek456 
Obywatel

Posty: 94
0 UP
Wysłany: 02-03-2011, 13:07   przepustowość.

TomekMKM napisał/a:
Ja mam StarNet maxi i również nie narzekam!

A jaką masz przepustowość przy pakiecie starnet maxi?
Czy nie masz problemów ze skype,gadu-gadu przez wideorozmowy?
Czy telefon stacjonarny też opłaca się brać jaka jest jakosć?
 
 
TomekMKM 
Rhetor
OpisaćPolskę


Posty: 1547
Skąd: Tarnów
0 UP
Wysłany: 02-03-2011, 21:40   

Przepustowość samej sieci na mojej ulicy wynosi 2,5Gbit, ale wiadomo że tak dobrze nie ma. W sumie to nigdy się nie zastanawiałem jaka jest rzeczywista (faktyczna).
Tutaj jest forum poświęcone internetowi StarMEDIA: http://forum.star.net.pl/index.php

Z Komunikatorami nie miałem raczej nigdy problemu.
Telefon jak telefon, dużo nie dzwonię, ale się przydaje.
Mam także TV analogową maxi+cyfrową+pakiet CANAL+ :) :-)

EDIT 21.50:
Przed momentem przeprowadzony test prędkości:
download: 41804
upload: 16576
_________________
http://www.opisacpolske.pl
SERDECZNIE ZAPRASZAM!!!
 
 
wojtek456 
Obywatel

Posty: 94
0 UP
Wysłany: 02-03-2011, 22:09   

TomekMKM napisał/a:
Przepustowość samej sieci na mojej ulicy wynosi 2,5Gbit, ale wiadomo że tak dobrze nie ma. W sumie to nigdy się nie zastanawiałem jaka jest rzeczywista (faktyczna).
Tutaj jest forum poświęcone internetowi StarMEDIA: http://forum.star.net.pl/index.php

Z Komunikatorami nie miałem raczej nigdy problemu.
Telefon jak telefon, dużo nie dzwonię, ale się przydaje.
Mam także TV analogową maxi+cyfrową+pakiet CANAL+ :) :-)

EDIT 21.50:
Przed momentem przeprowadzony test prędkości:
download: 41804
upload: 16576

Niestety mam zablokowane forum .
Obecnie korzystam z rwd prospect.
Być może operator blokuje to forum.
A moja jest taka przepustowść:
 
 
huziu 
Archont


Posty: 612
Skąd: Tarnów
0 UP
Wysłany: 03-03-2011, 02:37   

Od początku dziejów forum, dostępne jest tylko dla abonentów StarNet.
 
 
ClNEK
Archont

Posty: 714
0 UP
Wysłany: 03-03-2011, 11:27   

Coś lipa bo nie mogę się przez kablówkę zalogować na monopoly choć to zapewne wina kompa a nie łącza


 
 
piotrow 
Obywatel

Posty: 45
Skąd: Tarnów, Trójmiasto
0 UP
Wysłany: 03-03-2011, 18:47   

Też nie mogę się zalogować na Monopoly a łącze mam z zupełnie innej strony Polski. Tak że to raczej coś im się na stronie zepsuło.
 
 
LordRuthwen 
Ephetai
Zrzęda


Posty: 4074
Skąd: Tarnów
0 UP
Wysłany: 03-03-2011, 20:59   

Nie wiem co wy macie z tymi speedtestami, przecież to w najmniejszym stopniu miarodajne nie jest.
Zarzućcie ściąganie ze strony: http://noc.gts.pl i pomnóżcie transfer przez 8 o wyjdzie wam download w Mb/s.
_________________
Tarnowskie forum AirSoftowe
Kot to nie zwierzę, to stan umysłu.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   


Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  



Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0.13 sekundy. Zapytań do SQL: 16