Polecam Film
-
- Rhetor
- Kontakt:
Nie znawca a wizjoner, można by rzec jasnowidz :-) błogosławieni Ci, którzy nie widzieli a uwierzyli :-)
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
Jak już pisałem wcześniej, widziałem wcześniej kilka filmów w 3D i nie podobało mi się to. Bolały mnie oczy, filmy były nie ostre i ogólnie moje wrażenia były negatywne a ja sam byłem przeciwnikiem 3D w kinie.Lwowska pisze: Widzę że wy już na sam fakt "3D" macie mokro, więc to jak ogólnie będzie się to prezentowało już chyba nie ma znaczenia.
Avatar to zmienił - jest to pierwszy film w 3D na którym zobaczyłem po co właściwie jest to całe 3D. Oczywiście całej tej głębi nie czuć przez cały film, ale jest kilka scen które wgniatają w fotel i miałem w nich wrażenie "siedzenia wewnątrz filmu". Niemal jak w IX księdze Tytusa (btw. ktoś to jeszcze pamięta?).
Nie jestem fan boyem Avatara ani tym bardziej 3D Po prostu twierdzę że jest to kawał dobrego filmu wykonanego w technologii która w odpowiednich rękach ma szanse zrewolucjonizować kinematografię. Takie jest moje zdanie
2012 to typowy lekki film do obejrzenia jak się jest zmęczonym. Nic ambitnego, ale warty obejrzenia.
Moja kategoria filmów to:
- wymagający (głównie: mindfucki, psychologiczne, niektóre dramaty),
- rozrywkowy (każdy film może tutaj podejść)
- szmira (90% polskiego kina + Steven Segal + po prostu marne filmy ;P)
Moja kategoria filmów to:
- wymagający (głównie: mindfucki, psychologiczne, niektóre dramaty),
- rozrywkowy (każdy film może tutaj podejść)
- szmira (90% polskiego kina + Steven Segal + po prostu marne filmy ;P)
Co prawda w kinie już tego nie ma, ale można pożyczyć: "Siedem dusz" z Willem Smithem. Ckliwy film o odkupywaniu swoich win. Mnie się bardzo podobał i szczerze polecam, choć wiem, że nie każdemu przypadnie do gustu. Oglądanie przez cały film zbolałej miny Smitha na pewni nie jest rozrywką, ale pozwala mocno wczuć się w uczucia głównej postaci filmu.
Być może to też brak mojego filmowego wyrobienia, że niemal do samego końca nie wiedziałem jak się ta historia zakończy. A po filmie wystąpił efekt: muszę to oglądnąć jeszcze raz!
Być może to też brak mojego filmowego wyrobienia, że niemal do samego końca nie wiedziałem jak się ta historia zakończy. A po filmie wystąpił efekt: muszę to oglądnąć jeszcze raz!
Albo od razu przeczytać scenariuszkrzychu pisze:ja bylem w Millenium za 13 zl wartoBeaver pisze:Ogladał ktos Avatara ?
PS
myslalem ze ta historia sie zle skonczy ale dobro znow zwycieza
http://www.joemonster.org/art/13127/Co_ ... Pocahontas_
Z filmów które polecam żeby off topa nie było to "Gran Torino".
-
- Rhetor
Osobiście zdecydowanie polecam wycieczkę do IMAXa w Krakowie na "Avatar". Efekty 3D przebiły moje najśmielsze oczekiwania. Szczególnie dla fanów scen lotniczych będzie to nie lada gratka, a takowych jest w filmie mnóstwo.
Fani twórczości Camerona mogą się przyczepić do powielania bohaterów z jego wcześniejszych filmów, ogladając Avatara bawiło mnie np. porównanie z postaciami z Obcego 2. Ale to nie umniejsza faktu, że film ogladało się przyjemnie. Natomiast niektóre obrazy serwowane w tym filmie pozwalają się zastanawiać, co tak naprawdę brali ludzie od wizji artystycznych, niektóre są niesamowite.
Dla fanów SF, fantazy i bajek wszelkiego rodzaju - punkt obowiązkowy
Fani twórczości Camerona mogą się przyczepić do powielania bohaterów z jego wcześniejszych filmów, ogladając Avatara bawiło mnie np. porównanie z postaciami z Obcego 2. Ale to nie umniejsza faktu, że film ogladało się przyjemnie. Natomiast niektóre obrazy serwowane w tym filmie pozwalają się zastanawiać, co tak naprawdę brali ludzie od wizji artystycznych, niektóre są niesamowite.
Dla fanów SF, fantazy i bajek wszelkiego rodzaju - punkt obowiązkowy