Wniosek PO o nazwanie ulicy im. abp. Józefa Życińskiego
-
Autor tematu - Rhetor
- Kontakt:
Wniosek PO o nazwanie ulicy im. abp. Józefa Życińskiego
Pojawił się dzisiaj wniosek klubu radnych PO o nazwanie łącznika autostradowego (przyszłego) im. abp. Józefa Życińskiego w dowód uznania zasług dla Tarnowa i jego dorobku naukowego. Co sądzicie... ?
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
Pewnie i tak jakąś ulicę Radni by przeforsowali, a tak jak pisze defekator - pusta jest lepsza, bo nie ma kosztów zmiany nazwy...
Tylko ten 'łącznik' to tak jakoś mało fajnie brzmi... To będzie o ile się nie mylę, 2x2 - to może Aleja abp Życińskiego? Drzewa się przy okazji ukonstytuuje i będzie jak Unter den Linden w Berlinie
Tylko ten 'łącznik' to tak jakoś mało fajnie brzmi... To będzie o ile się nie mylę, 2x2 - to może Aleja abp Życińskiego? Drzewa się przy okazji ukonstytuuje i będzie jak Unter den Linden w Berlinie
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
A ile nad tym myśleli??
Zgadzam się z tym że ks.Arcybiskup zasługuje na upamiętnienie w mieście, które było też jego miastem.
Moim zdaniem łącznik to nie miejsce dla człowieka tego formatu. Nie spieszmy się.
Ja osobiście proponuję poczekać i nazwać imieniem ks.Arcybiskupa nowo wybudowane rondo przy ulicy Słonecznej. Ma idealne sąsiedztwo, będzie nowoczesne i wizytówką miasta. Nie popełniajmy po raz kolejny błędu, by imionami wielkich nazywać byle co.
A łącznik można nazwać ulicą Kielecką ( Świętokrzyską) lub Lubelską.
Zgadzam się z tym że ks.Arcybiskup zasługuje na upamiętnienie w mieście, które było też jego miastem.
Moim zdaniem łącznik to nie miejsce dla człowieka tego formatu. Nie spieszmy się.
Ja osobiście proponuję poczekać i nazwać imieniem ks.Arcybiskupa nowo wybudowane rondo przy ulicy Słonecznej. Ma idealne sąsiedztwo, będzie nowoczesne i wizytówką miasta. Nie popełniajmy po raz kolejny błędu, by imionami wielkich nazywać byle co.
A łącznik można nazwać ulicą Kielecką ( Świętokrzyską) lub Lubelską.
A jak proponowałem, żeby rondo przy Mickiewicza nazwać imieniem Agaty Mróz, to się na mnie gromy sypały, że po co imieniem kogoś zmarłego nazywać ulicę zaraz po jego śmierci. Tarnów był miejscem pracy Abpa Życińskiego, Agata tu się urodziła, tu dorastała, tu postawiła pierwsze kroki w siatkówce. Przynajmniej jeśli chodzi o promocję Tarnowa, uważam, że Agata więcej zrobiła dla naszego miasta niż Arcybiskup.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
29500ml B Rh+... A Ty?
Może nie jestem jakimś wielkim fanem kleru, ale stworzenie radia RDN, wydawnictwa Biblos, nie zapominaj jeszcze o nowej części seminarium duchownego znanego w całym kraju i jeszcze kilku mniejszych kwestiach, to według Ciebie mało? A co dla Tarnowa zrobiła Agata Mróz i jakie mamy z tego obecnie korzyści?
Ostatnio zmieniony 24-02-2011, 19:22 przez huziu, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak już to standardy. To raz
Dwa to jest różnica, bo Kaczyński nie zrobił nic dla Tarnowa, a że pojawił się tutaj kilka razy nie znaczy, że ma mieć tutaj ulicę. Bo niby po co i dlaczego?
A żeby nie było offtopicu to mnie to rybka jak tą ulicę/łącznik/aleję nazwą. Mianowicie nie obchodzi mnie czy to będzie abp. Józefa Życińskiego czy muchomorka, może to być nawet i ulica shreka czy innego bajkowego stwora. Są naprawdę ważniejsze sprawy niż przejmowanie się tym jak ma się nazywać ulica, której jeszcze nie ma.
Co innego, gdyby trzeba było płacić za zmiany nazwy. Coś jak ulica Rzeszowska.
Dwa to jest różnica, bo Kaczyński nie zrobił nic dla Tarnowa, a że pojawił się tutaj kilka razy nie znaczy, że ma mieć tutaj ulicę. Bo niby po co i dlaczego?
A żeby nie było offtopicu to mnie to rybka jak tą ulicę/łącznik/aleję nazwą. Mianowicie nie obchodzi mnie czy to będzie abp. Józefa Życińskiego czy muchomorka, może to być nawet i ulica shreka czy innego bajkowego stwora. Są naprawdę ważniejsze sprawy niż przejmowanie się tym jak ma się nazywać ulica, której jeszcze nie ma.
Co innego, gdyby trzeba było płacić za zmiany nazwy. Coś jak ulica Rzeszowska.
Ostatnio zmieniony 24-02-2011, 20:01 przez Cubaza, łącznie zmieniany 1 raz.
huziu, aha - a ile osób wie, jak się oficjalnie "kupa Rojka" nazywa? Osobiście uważam, że nazywanie ulic nazwiskami osób żyjących, lub zmarłych mniej niż 100 lat temu jest bez sensu, bo coś się zmieni i tylko problem z kolejną zmiana nazwy będzie.
Już Rojek i jego ekipa zrobiła ludziom dobry uczynek zmieniając kawałek Nowodąbrowskiej na MBF.
Już Rojek i jego ekipa zrobiła ludziom dobry uczynek zmieniając kawałek Nowodąbrowskiej na MBF.
Dla radnych zapewne tak, bo nie za to im płaca, ale my chyba możemy pogawędzić.Cubaza pisze:Są naprawdę ważniejsze sprawy niż przejmowanie się tym jak ma się nazywać ulica, której jeszcze nie ma.
Mickiewicz, Słowacki też dla nas nic nie zrobili a ulice mają , tak więc argument nie trafiony.Cubaza pisze:Dwa to jest różnica, bo Kaczyński nie zrobił nic dla Tarnowa, a że pojawił się tutaj kilka razy nie znaczy, że ma mieć tutaj ulicę. Bo niby po co i dlaczego?
Prezydent Lech Kaczyński nie wsławił sie niczym takim wielkim żeby mu od razu ulice fundować, a arcybiskup Życiński jednak dla miasta coś zrobił.
Tak nawiasem tłumacząc tą "inicjatywę" na język polski: patrzcie obywatele my też jesteśmy ( PO )katoliccy, możecie na nas głosować ( a wybory tuż tuż).
Szmaciak chce władzy nie dla śmichu, lecz dla bogactwa, dla przepychu, chce mieć tytuły, forsę, włości i w nosie przyszłość ma ludzkościĄ - Tow Szmaciak.
-
Autor tematu - Rhetor
- Kontakt:
Może dla Ciebie nie zrobili ;-) może nie czytałeś ... rozumiemtrix pisze:Mickiewicz, Słowacki też dla nas nic nie zrobili a ulice mają , tak więc argument nie trafiony.
Słowacki wielkim poetą był! i basta!
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;