Tarnowskie Forum - Tarnowska Agora Strona Główna
Tarnowskie forum wolnej wymiany myśli

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
Tarnowskie portale: tarnow.net.pl | intarnet.pl | InterMaks.pl | tarnow.pl | NocnyTarnow.pl

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Administrator
24-05-2010, 22:23
Autostrada A4
Autor Wiadomość
hurricane 
Prytan

Wysłany: 20-07-2010, 10:22   

A na odcinku Wierzchosławice - Biadoliny prace praktycznie stoją od 4 czerwca, kiedy to powodziowa burza z placu budowy zrobiła potężne jezioro, które wyschło dopiero niedawno - powinni wreszcie tu ruszyć.

W Stanisławicach powoli powstają fundamenty pod filary jednego z najdłuższych obiektów inzynieryjnych na tej trasie.

gushman
Ephetai

Wysłany: 20-07-2010, 11:58   

Kawałek dalej od Nowodąbrowskiej, w kierunku zachodnim, prace wyglądają jeszcze bardziej imponująco. Na pasie przeznaczonym pod jezdnię już coś wylewają, koło ul. Wiśniowej sypią wielki nasyp - pewnie pod most. Tylko ten odcinek Wiśniowej tego raczej nie przeżyje, bo już w tej chwili przejazd tamtędy nisko zawieszonym samochodem to nie lada przygoda. :)

I słupy też już stoją, choć odniosłem wrażenie, że to raczej takie tymczasowe, na potrzeby budowy.

halford 
Prytan

Wysłany: 21-07-2010, 12:48   

Na drodze 973 przed Łęgiem też prace idą pełną parą.

rzuf 
Archont

Wysłany: 29-07-2010, 10:23   

http://biznes.onet.pl/rza...35,1,news-detal

Cytat:
Największych oszczędności udało się dokonać drogowcom na budowie blisko 13 kilometrów autostrady z Wierzchosławic do Krzyża.

No to ja już widzę, co to będzie za autostrada... po roku będą ja remontować pewnie.

atril 
Obywatel

Wysłany: 29-07-2010, 15:02   

Może na tym odcinku podarowali sobie kupno samochodów i innych zbędnych rzeczy, które kupuje się przy budowie. Dziwić się że tyle kosztuje autostrada jak pracownicy nie maja limitu na paliwo i jeżdżą po europie za nasze pieniądze... (trzeba tylko zatankować w Polsce)

Roberto
Prytan

Wysłany: 29-07-2010, 21:28   

http://89.234.211.20/_mir/wezel3/index.html :shock:

Cubaza 
Proedroj

Wysłany: 29-07-2010, 22:27   

Coś co mi się rzuciło oglądając ten film.

Po pierwsze, ale to się długo ładuje :P

Po drugie to fajnie zrobiony :D

Po trzecie kiedy jest planowane wybudowanie tej drogi krajowej? W sensie poszerzenie do dwóch pasów wraz z pasem zieleni?

Po czwarte. Nie rozumiem dlaczego połączenie nie może być zrobione drogą Jana Pawła II aż do Gumniskiej. Bo co z tego, że będzie rondo na JPII-Błonie, skoro skrzyżowanie dalej będą światła i nic to nie zmieni ;/

Po piąte - oglądając film okazuje się, że Tarnów będzie miastem rond ;) I dobrze:D

Po szóste - patrząc na nowe skrzyżowanie koło sądu nie mogę się oprzeć wrażeniu, że czegoś mi tam brakuje ;/ Usunięcie dwóch kamienic dla zrobienia jednego bajpasu?

Rozumiem, że będą wysepki i pasy do skrętu w każdą stronę, ale wydaje mi się, że jest
tam na tyle miejsca żeby zmieścić bajpasy(ten co jest na planie) oraz dwa: jeden to Konarskiego w stronę Dąbrowskiego i drugi to Gumniska w stronę Dąbrowskiego.
Skrzyżowanie przesunęłoby się troszkę w lewo, ale wydaje mi się, że dałoby się to zrobić.

misha 
Obywatel

Wysłany: 29-07-2010, 22:43   

A ja nie pojmuje dlaczego to połaczenie musi iść przez ścisle centrum miasta i pchać się w wąską ul. Ziaji zamiast po prostu by tranzyt jak najmniej omijal centrum czyli szedł al. Jana Pawła II - Lwowską do węzła obwodnicy w Ładnej i obwodnicą do węzła na Tuchowskiej.

BIGer 
Obywatel

Wysłany: 30-07-2010, 07:39   

misha napisał/a:
A ja nie pojmuje dlaczego to połaczenie musi iść przez ścisle centrum miasta
Bo właśnie na to połączenie idące przez centrum wyciągnięto unijną kasę, a że takie rozwiązanie jest bezsensowne to już inna sprawa.

LordRuthwen 
Ephetai
Zrzęda

Wysłany: 30-07-2010, 08:24   

Cubaza, koło sądu aż się prosi o duże rondo.

Kierowca zasługuje na mandat, przejechał na "późnym zielonym" :P

Cubaza 
Proedroj

Wysłany: 30-07-2010, 09:18   

LordRuthwen, ja już nawet o rondzie nie mówię ;) Prosi się prosi, ale jak już tak projekt wyglądał to już mogli zrobić bajpasy :P

halford 
Prytan

Wysłany: 30-07-2010, 13:18   

Cytat:
Jana Pawła II - Lwowską do węzła obwodnicy w Ładnej

Ale czy w przyszłości nie będzie tak to właśnie wyglądało ? Coś mi się kiedyś takiego przeczytało.

misha 
Obywatel

Wysłany: 30-07-2010, 15:35   

I jaki jest problem, zeby od poczatku tak organizowac to polaczenie?

LordRuthwen 
Ephetai
Zrzęda

Wysłany: 30-07-2010, 15:51   

Nie da się :P

MTar 
Obywatel

Wysłany: 30-07-2010, 21:15   

na moje oko to całe połączenie to lipa. Chodziło o to aby wyciągnąć pieniądze na modernizacje kilku ulic i budowę rond. potem ruch puści się Jana Pawła w przyszłości wschodnią obwodnicą a ronda i skrzyżowania zostaną.

Dodaj temat do: Wykop  Facebook  dodaj do Google
Odpowiedz do tematu