Przesunięty przez: Administrator 24-05-2010, 22:23 |
Autostrada A4 |
| Autor |
Wiadomość |
hurricane
Prytan
|
Wysłany: 20-07-2010, 10:22
|
|
|
A na odcinku Wierzchosławice - Biadoliny prace praktycznie stoją od 4 czerwca, kiedy to powodziowa burza z placu budowy zrobiła potężne jezioro, które wyschło dopiero niedawno - powinni wreszcie tu ruszyć.
W Stanisławicach powoli powstają fundamenty pod filary jednego z najdłuższych obiektów inzynieryjnych na tej trasie. |
|
|
|
 |
gushman
Ephetai
|
Wysłany: 20-07-2010, 11:58
|
|
|
Kawałek dalej od Nowodąbrowskiej, w kierunku zachodnim, prace wyglądają jeszcze bardziej imponująco. Na pasie przeznaczonym pod jezdnię już coś wylewają, koło ul. Wiśniowej sypią wielki nasyp - pewnie pod most. Tylko ten odcinek Wiśniowej tego raczej nie przeżyje, bo już w tej chwili przejazd tamtędy nisko zawieszonym samochodem to nie lada przygoda.
I słupy też już stoją, choć odniosłem wrażenie, że to raczej takie tymczasowe, na potrzeby budowy. |
|
|
|
 |
halford
Prytan
|
Wysłany: 21-07-2010, 12:48
|
|
|
| Na drodze 973 przed Łęgiem też prace idą pełną parą. |
|
|
|
 |
rzuf
Archont

|
Wysłany: 29-07-2010, 10:23
|
|
|
http://biznes.onet.pl/rza...35,1,news-detal
| Cytat: | | Największych oszczędności udało się dokonać drogowcom na budowie blisko 13 kilometrów autostrady z Wierzchosławic do Krzyża. |
No to ja już widzę, co to będzie za autostrada... po roku będą ja remontować pewnie. |
_________________ "Jedynie kajdany wiedzy czynią człowieka wolnym; swoboda ciemnoty - to zaledwie pozory." |
|
|
|
 |
atril
Obywatel
|
Wysłany: 29-07-2010, 15:02
|
|
|
| Może na tym odcinku podarowali sobie kupno samochodów i innych zbędnych rzeczy, które kupuje się przy budowie. Dziwić się że tyle kosztuje autostrada jak pracownicy nie maja limitu na paliwo i jeżdżą po europie za nasze pieniądze... (trzeba tylko zatankować w Polsce) |
|
|
|
 |
Roberto
Prytan
|
|
|
|
 |
Cubaza
Proedroj
|
Wysłany: 29-07-2010, 22:27
|
|
|
Coś co mi się rzuciło oglądając ten film.
Po pierwsze, ale to się długo ładuje
Po drugie to fajnie zrobiony
Po trzecie kiedy jest planowane wybudowanie tej drogi krajowej? W sensie poszerzenie do dwóch pasów wraz z pasem zieleni?
Po czwarte. Nie rozumiem dlaczego połączenie nie może być zrobione drogą Jana Pawła II aż do Gumniskiej. Bo co z tego, że będzie rondo na JPII-Błonie, skoro skrzyżowanie dalej będą światła i nic to nie zmieni ;/
Po piąte - oglądając film okazuje się, że Tarnów będzie miastem rond I dobrze:D
Po szóste - patrząc na nowe skrzyżowanie koło sądu nie mogę się oprzeć wrażeniu, że czegoś mi tam brakuje ;/ Usunięcie dwóch kamienic dla zrobienia jednego bajpasu?
Rozumiem, że będą wysepki i pasy do skrętu w każdą stronę, ale wydaje mi się, że jest
tam na tyle miejsca żeby zmieścić bajpasy(ten co jest na planie) oraz dwa: jeden to Konarskiego w stronę Dąbrowskiego i drugi to Gumniska w stronę Dąbrowskiego.
Skrzyżowanie przesunęłoby się troszkę w lewo, ale wydaje mi się, że dałoby się to zrobić. |
|
|
|
 |
misha
Obywatel
|
Wysłany: 29-07-2010, 22:43
|
|
|
| A ja nie pojmuje dlaczego to połaczenie musi iść przez ścisle centrum miasta i pchać się w wąską ul. Ziaji zamiast po prostu by tranzyt jak najmniej omijal centrum czyli szedł al. Jana Pawła II - Lwowską do węzła obwodnicy w Ładnej i obwodnicą do węzła na Tuchowskiej. |
|
|
|
 |
BIGer
Obywatel

|
Wysłany: 30-07-2010, 07:39
|
|
|
| misha napisał/a: | | A ja nie pojmuje dlaczego to połaczenie musi iść przez ścisle centrum miasta | Bo właśnie na to połączenie idące przez centrum wyciągnięto unijną kasę, a że takie rozwiązanie jest bezsensowne to już inna sprawa. |
_________________ BIGer
"Wyzwolona energia atomu zmieniła wszystko z wyjątkiem naszego sposobu myślenia."
— Albert Einstein |
|
|
|
 |
LordRuthwen
Ephetai Zrzęda
|
Wysłany: 30-07-2010, 08:24
|
|
|
Cubaza, koło sądu aż się prosi o duże rondo.
Kierowca zasługuje na mandat, przejechał na "późnym zielonym" |
_________________ Tarnowskie forum AirSoftowe |
|
|
|
 |
Cubaza
Proedroj
|
Wysłany: 30-07-2010, 09:18
|
|
|
LordRuthwen, ja już nawet o rondzie nie mówię Prosi się prosi, ale jak już tak projekt wyglądał to już mogli zrobić bajpasy |
|
|
|
 |
halford
Prytan
|
Wysłany: 30-07-2010, 13:18
|
|
|
| Cytat: | | Jana Pawła II - Lwowską do węzła obwodnicy w Ładnej |
Ale czy w przyszłości nie będzie tak to właśnie wyglądało ? Coś mi się kiedyś takiego przeczytało. |
|
|
|
 |
misha
Obywatel
|
Wysłany: 30-07-2010, 15:35
|
|
|
| I jaki jest problem, zeby od poczatku tak organizowac to polaczenie? |
|
|
|
 |
LordRuthwen
Ephetai Zrzęda
|
|
|
|
 |
MTar
Obywatel
|
Wysłany: 30-07-2010, 21:15
|
|
|
| na moje oko to całe połączenie to lipa. Chodziło o to aby wyciągnąć pieniądze na modernizacje kilku ulic i budowę rond. potem ruch puści się Jana Pawła w przyszłości wschodnią obwodnicą a ronda i skrzyżowania zostaną. |
|
|
|
 |
|
|