"Tanie paliwo" w Tarnowie
Pewnie tak, ale sporo rozkręconych za grube miliardy dolarów amerykańskich biznesów przez to się może skończyć... Nie sądzę, by na to pozwolili...Goscinny pisze: Jak będzie taniej, to USA nadal będzie kupować ropę u Arabów, swoją chowając na "gorsze czasy".
Tymczasem ropa szuka dna... amerykańska już po 57,5 USD/bbl, brent za 61,5 USD/bbl.
W Tarnowie na Orlenie przy węźle Krakowska ES95 i ON po 4,61.
Zapraszam na Internetową Stację Meteo Tarnowiec - meteo.tarnowiec.prv.pl
Według strony cenypaliw.pl najtańsza PB95 4.29 w leclerk w Elblągu, a na stacji auchan na Bonarce 4.32, sprawdziłem na stronie auchan i również taka cena widnieje czyli to prawda, zaś najtańszy diesel na stacji lecrerk w Elblągu 4.29 a na bonarce 4.39, PB 98 na bonarce 4.48. LPG w Dąbrowie Górniczej na stacji intermarche 2.23 ehhh żeby u nas już były takie ceny , ale kto wie jeśli trend taki dalej się utrzyma to może PB95 spadnie poniżej 4 zł.
Co do cen w Tarnowie to na spokojnej na stacji jurexu PB95 i on 4.59 a LPG 2.39, nie wiem jak na najtańszych Valdi i Rzeszustko bo nie było mnie tam
Co do cen w Tarnowie to na spokojnej na stacji jurexu PB95 i on 4.59 a LPG 2.39, nie wiem jak na najtańszych Valdi i Rzeszustko bo nie było mnie tam
W Krakowie AUCHAN Bonarka w Krakowie: ES95 4,32; ON 4,39 i wielkie tłumy do zakupów paliwa wczoraj, ale na stacjach koncernowych zaczarowane ceny stanęły w okolicach 4,77 zł.
Zatem, co pozytywne, w Tarnowie mamy paliwo już sporo tańsze niż w Krakowie na stacjach koncernowych, więc to jest bardzo dobra informacja.
Ropa na światowych rynkach dalej tanieje, ceny w hurcie także: paliwa z ORLENU po opodatkowaniu i bez marży detalisty powinny kosztować dzisiaj: ES95 4,11 a ON 4,24 za litr.
Także jest jeszcze spora przestrzeń do obniżek.
Zatem, co pozytywne, w Tarnowie mamy paliwo już sporo tańsze niż w Krakowie na stacjach koncernowych, więc to jest bardzo dobra informacja.
Ropa na światowych rynkach dalej tanieje, ceny w hurcie także: paliwa z ORLENU po opodatkowaniu i bez marży detalisty powinny kosztować dzisiaj: ES95 4,11 a ON 4,24 za litr.
Także jest jeszcze spora przestrzeń do obniżek.
Zapraszam na Internetową Stację Meteo Tarnowiec - meteo.tarnowiec.prv.pl
-
- Rhetor
Póki co w trąbkę lecą Shelle 4.67 brzmi jak żart w obecnej sytuacji.suraiw pisze:A w Tarnowie cena PB95 zeszła poniżej 4,50 i u Rzeszutki, jak również na stacji paliw Waldi kosztuje 4,49 zł.
"Ludzie którzy głosują na nieudaczników, złodziei, zdrajców i oszustów nie są ich ofiarami. Są ich wspólnikami". George Orwell
Na Shellu?samek pisze:Dobrze że mam 8 gr. rabatu na litrze.
Każdy może mieć 8gr rabatu na Orlenie tak jak ja na karcie Biznestank, co przy dzisiejszej cenie na Krakowskiej robi 4.44zł za litr Pb95 więc twoje 8gr na Shellu na niewiele się zdaje Na gaz jest 4 grosze
Nie wiem czy to jeszcze jest ale na Valdim na Przemysłowej przy płatności gotówką chyba 5gr rabatu jest jeszcze
2250ml 0 Rh+