Nie wszyscy pracownicy (zespół aktorski, obsługa itd.) Tarnowskiego Teatru są zadowoleni z poczynań i decyzji podejmowanych przez Edwarda Żentarę, dyrektora tej instytucji kultury. O swoim stanowisku informują na specjalnie założonym blogu:
Przyjaciele Teatru
Z zespołu aktorskiego zwolniono już dwie osoby - Annę Lenczewską i Przemysława Sejmickiego.
Nie chcą dyrektora Żentary?
-
Autor tematu - Rhetor
-
- Rhetor
Nie wchodzę w wewnętrzne sprawy teatru, ale z zewnątrz po raz pierwszy w swojej historii tarnowski teatr zaczął żyć i przygotowywane premiery robione są z rozmysłem, sensownie, także wiele ciekawych imprez (np. Mała Talia)...
Jak wejdą do prawdziwego teatru, pewnie będzie jeszcze lepiej, a Pałac będzie miał fajną salkę (tak mi się wydaje) na różne mniejsze imprezy...
Jak wejdą do prawdziwego teatru, pewnie będzie jeszcze lepiej, a Pałac będzie miał fajną salkę (tak mi się wydaje) na różne mniejsze imprezy...
-
Autor tematu - Rhetor
Być może jest to też zasługa odpowiedniego PR, ale w końcu wiem i rozpoznaję dyrektora teatru. Wcześniej albo ja nie zwracałem na to uwagi, albo rzeczywiście byłych dyrektorów jakby mniej było w mediach czy na różnego rodzaju uroczystościach.
Czyli zaobserwowałem wyjście do widza, pokazanie się mieszkańcom i rzeczywiście jakby sie w tym teatrze zaczęło kręcić. Oczywiście nie mam tutaj na mysli remontu
Czyli zaobserwowałem wyjście do widza, pokazanie się mieszkańcom i rzeczywiście jakby sie w tym teatrze zaczęło kręcić. Oczywiście nie mam tutaj na mysli remontu
-
Autor tematu - Rhetor
Z tego co wiem to jeżeli chodzi o Teatr Tarnowski to chyba do tej pory nie było dyrektora który pasował by wszystkim pracownikom.
Osobiście podejrzewam tam jakieś działanie związków zawodowych, które broni interesów " zasłużonych dla teatru pracowników" które to interesy niekoniecznie muszą być tożsame z interesem samego teatru. Ale to tylko moje takie gdybania , nawet nie wiem czy są tam związki zawodowe.
Osobiście podejrzewam tam jakieś działanie związków zawodowych, które broni interesów " zasłużonych dla teatru pracowników" które to interesy niekoniecznie muszą być tożsame z interesem samego teatru. Ale to tylko moje takie gdybania , nawet nie wiem czy są tam związki zawodowe.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
-
Autor tematu - Rhetor