Kto ma problem z odbiorem Polsat2 w telewizji kablowej lub cyfrowego polsatu przez dekoder.
Problemem jest zatrzymujący się obraz.
Co może być powodem?
Prosze o wpisy.
Problem z odbiorem polsatem 2
Jak długo pojawia się ten problem? To po pierwsze.
Po drugie w jakim miejscu odbierasz sygnał?
Po trzecie czy z innymi programami masz problem?
Po czwarte jak dawno była montowana antena satelitarna ?
Pozdrawiam
P.S. Ja z cyfrowego polsatu nie mam problemów z odbiorem Polsatu 2
P.S. 2 Zauważyłem, że to nie powinno być w tym dziale
Po drugie w jakim miejscu odbierasz sygnał?
Po trzecie czy z innymi programami masz problem?
Po czwarte jak dawno była montowana antena satelitarna ?
Pozdrawiam
P.S. Ja z cyfrowego polsatu nie mam problemów z odbiorem Polsatu 2
P.S. 2 Zauważyłem, że to nie powinno być w tym dziale
Problem w tym ,że byłem u n ich i powiedzieli mi ,że wymienili dekodery .
I nie chcą żebym przychodził.
Co zgłaszam to podaje adres i przyjeżdżają i naprawiają ale to nic nie da.
A co do śnieżeń to tak samo na stacji czołowej będzie?
To już musze teraz gadać tylko z kierownikiem serwisantów kablówki żeby to naprawili.
I nie chcą żebym przychodził.
Co zgłaszam to podaje adres i przyjeżdżają i naprawiają ale to nic nie da.
A co do śnieżeń to tak samo na stacji czołowej będzie?
To już musze teraz gadać tylko z kierownikiem serwisantów kablówki żeby to naprawili.
No śnieg to raczej już instalacja będzie - pasowałoby co by Ci pomiar sygnału na końcu kabla najpierw zrobili.A co do śnieżeń to tak samo na stacji czołowej będzie?
P.S. Jak "stara" jest Twoja instalacja? Chodzi mi zarówno o kabel wpuszczony do mieszkania, jak i Twoja po domu.
P.S. 2 - nie rozdzielałeś przypadkiem sygnału na kilka telewizorów?
no to wstyd w takim razie, że dla wszystkich swoich abonentów taki sygnał nadawali.. no chyba, że naprawiali gdzieś w tapie na bloku..
Choć niedawno jeszcze miałem sygnał z "Kablówki" i w rezultacie okazało się, że moja usterka to tak pośrednio tylko usterka, gdyż byłem dopięty do wzmacniacza na blok i na końcu kabla miałem parametry ok.. - po prostu cały blok dostawał taki badziew , być może teraz już jest ok - nie wiem, nie wypowiadam się, nie widziałem.
P.S. kabla nie kupuje się na moc sygnału w decybelach, a jego parametry zależą od tłumienności.
Choć niedawno jeszcze miałem sygnał z "Kablówki" i w rezultacie okazało się, że moja usterka to tak pośrednio tylko usterka, gdyż byłem dopięty do wzmacniacza na blok i na końcu kabla miałem parametry ok.. - po prostu cały blok dostawał taki badziew , być może teraz już jest ok - nie wiem, nie wypowiadam się, nie widziałem.
P.S. kabla nie kupuje się na moc sygnału w decybelach, a jego parametry zależą od tłumienności.
A jak się sprawdza tłumienie w kablu?JaroTar pisze:no to wstyd w takim razie, że dla wszystkich swoich abonentów taki sygnał nadawali.. no chyba, że naprawiali gdzieś w tapie na bloku..
Mi jeszcze śnieży tvn,polsat sport,polsat sport extra i tvn style.
Ale mniej śnieży przy 3 ostatnich kanałach.
Przy tvn zdarza się często że tak jak by przez cb radio były zakłócenia.