Kolejny madafaka rozwalił zderzaka...
A ja chciałbym pozdrowić kierowcę busa przewożącego ludzi, który dwa razy wyprzedzał samochody na odcinku Brzozówka - Tarnów, nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie to, że dwukrotnie wyjechał na czołówkę z tirem i tylko rozwaga kierowców tirów którzy w porę zareagowali i nie skończyło się to tragedią.
Dzisiaj kolejny przykład, że na Mościckiego trzeba być czujnym podwójnie. Jadę z góry, zatrzymuję się na stopie pod przychodnią. Starsza pani (KBR) jedzie Malczewskiego i nie wie, co robić, nie wie, że ma pierwszeństwo. Sto metrów dalej też jedzie na uda się albo nie, przecina Krasińskiego na styk przed nosem innego pojazdu! Jakim cudem jej się udało dojechać do nas te kilkadziesiąt kilometrów bez dzwonu?
Czy na Malczewskiego jest znak informujący o pierwszeństwie? Osobiście nie pamiętam, ale znam inne podobne skrzyżowania z pierwszeństwem, gdzie nie ma odpowiedniego znaku, jest tylko stop na drodze poprzecznej. A jeśli nie ma odpowiedniego znaku, to taki kierowca ma prawo domyślać się, że to skrzyżowanie ulic równorzędnych, czyli pierwszeństwo ma ten z prawej, w opisywanym przez ciebie przypadku - właśnie ty. Skąd ten biedny, przyjezdny kierowca ma wiedzieć, że ma pierwszeństwo? Ma wysiadać na każdym skrzyżowaniu i rozglądać się za stopami?Boruta pisze:Dzisiaj kolejny przykład, że na Mościckiego trzeba być czujnym podwójnie. Jadę z góry, zatrzymuję się na stopie pod przychodnią. Starsza pani (KBR) jedzie Malczewskiego i nie wie, co robić, nie wie, że ma pierwszeństwo.
Jest,pb pisze:Czy na Malczewskiego jest znak informujący o pierwszeństwie? Osobiście nie pamiętam?Boruta pisze:Dzisiaj kolejny przykład, że na Mościckiego trzeba być czujnym podwójnie. Jadę z góry, zatrzymuję się na stopie pod przychodnią. Starsza pani (KBR) jedzie Malczewskiego i nie wie, co robić, nie wie, że ma pierwszeństwo.
bardziej lubie tych którzy jadą mościckiego z góry i nie wiedzą że maja pierwszeństwo przed tym co skręca z moscickiego w starowolskiego, stoi i czeka
-
- Rhetor
Zamknięte Mościce z okazji koncertu?
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
Osiedla. Tam i bez koncertu ludzie parkują jak krowy. A co się jutro będzie działo to aż strach pomyśleć. Wystarczy że się kilkanaście samochodów wpakuje na taką dziurawą Traugutta od strony Indyka, bo kierowcy nie skorzystają z rad i nie pojadą na wyznaczone parkingi. Dużo ludzi będzie pewnie także chciało zaparkować jak najbliżej stadionu, dlatego będzie się "przepychać". Na jutro akumulator ładuję na full`a
EDIT:
myślę, że jakieś "kwiatuszki" mogą się znaleźć w strefach oznaczonych prze zemnie na żółto.
LINK - KLIK
EDIT:
myślę, że jakieś "kwiatuszki" mogą się znaleźć w strefach oznaczonych prze zemnie na żółto.
LINK - KLIK
-
- Rhetor
bastol23, masz, zgłoś na policję to dostanie.
Musisz na to poświęcić pół godziny.
Musisz na to poświęcić pół godziny.
-
- Rhetor
Ja byłem i skończyło się na jednej wizycie, potem tylko odebrałem telefon, że kierowca sonie nagle przypomniał, ze coś takiego faktycznie miało miejsce.