Zaniedbane ulice
-
Autor tematu - Prytan
Zaniedbane ulice
Nie macie wrażenia, że nawet ulice świeżo po remontach nie są odpowiednio oczyszczane i sprzątane?
Codziennie jeżdżę przez SAG I TAM już trawa zarasta chodniki i ścieki. A przecież taki rozwój "roślinności" degraduje czy to asfalt czy to kostkę.
A poniżej zdjęcie z ul. Limanowskiego. Generalnie wg mnie to jest skandal.
Codziennie jeżdżę przez SAG I TAM już trawa zarasta chodniki i ścieki. A przecież taki rozwój "roślinności" degraduje czy to asfalt czy to kostkę.
A poniżej zdjęcie z ul. Limanowskiego. Generalnie wg mnie to jest skandal.
-
Autor tematu - Prytan
Re: Zaniedbane ulice
Jak widać. Sięga mi po pachy
- Załączniki
-
- 20180825_214046-741x1493.jpg (368.8 KiB) Przejrzano 50719 razy
Takich ulic jest więcej. Nikt nic sobie z tego nie robi.
Ja ostatnio miałem ''przyjemność'' przejść się chodnikiem od ronda Okrężna/Lwowska w stronę ''nowego'' szpitala zostały tylko 2 płytki nie zarośnięte przez zielsko z bodajże 8 chodnik totalnie pokrzywiony kupa śmieci krajobraz jak po tornado....szok.Ogólnie chodniki w mieście to dramat widać że kult samochodu trwa w najlepsze.
''Bliższy Bogu jest niewierzący stosujący w życiu siedem przykazań, niż katolik, który wypełnia tylko trzy pierwsze''
przejść się takim chodnikiem, to żadna przyjemność.
-
Autor tematu - Prytan
Forum działa cuda i krzaczorów przy znakach już nie ma, jak na załączonej fotce
Moja propozycja jest taka, że jedyną chyba drogą do uprzątnięcia miasta będzie wrzucanie tu po kolei takich "kwiatków". Skuteczność jest imponująca bo nie zabrało to służbom nawet tygodnia
Moja propozycja jest taka, że jedyną chyba drogą do uprzątnięcia miasta będzie wrzucanie tu po kolei takich "kwiatków". Skuteczność jest imponująca bo nie zabrało to służbom nawet tygodnia
- Załączniki
-
- 20180831_180026.jpg (1.4 MiB) Przejrzano 50444 razy
To nie jest droga do celu. Po to sa urzędnicy i odpowiednie instytucje żeby było jak należy. Płacimy przecież na to
Pozatym gdyby to ktos na bieżąco usuwał to by nie zdazylo kostki pokrzywic...
-
Autor tematu - Prytan
Może płacimy, może to nieodpowiednia droga do celu, ale efekty są jakie są.
Jak sami się za to nie weźmiemy to wygląda na to, że nikt za nas tego nie zrobi...
Jak sami się za to nie weźmiemy to wygląda na to, że nikt za nas tego nie zrobi...
-
- Archont
Niedawno był remont jezdni ul. Lwowskiej przy skrzyżowaniu z ul. Drzewną z powodu zapadliska. Dziury pozaklejano asfaltem, a kamienie brukowe, które wyjęto z jezdni ul. Drzewnej ułożono na kupkę i postawiono koziołka biało-czerwonego przy tej kupce/kupie. Tak już 2 tygodnie koziołek pilnuje tych kamieni, aby ktoś nie ukradł? Nie wiadomo dlaczego tego nie uprzątnięto. niestety nie mam zdjęcia, ale to jest przy postoju TAXI na ul. Drzewnej.
-
- Archont
Chyba mój post o kupce kamieni poskutkował, bo wróciły na swoje miejsce czyli na jezdnię należącą do ul. Drzewnej. Wielkie brawa dla drogowców.
A co do chwastów, to Straż Miejska twierdzi, że samodzielnie nie wolno im interweniować. Tylko interweniują jak ktoś zgłosi.To samo dotyczy nieodśnieżonych chodników w zimie tylko interweniują jak się zgłosi. Ale przy Burku jak ktoś na chwilę przystanie samochodem, to wyrastają jak spod ziemi i wlepiają mandaty, a przecież nikt nie zgłaszał wcześniej, że ktoś zaparkował. widać z tego, że działania Straży Miejskiej są wybiórcze. :-(
A co do chwastów, to Straż Miejska twierdzi, że samodzielnie nie wolno im interweniować. Tylko interweniują jak ktoś zgłosi.To samo dotyczy nieodśnieżonych chodników w zimie tylko interweniują jak się zgłosi. Ale przy Burku jak ktoś na chwilę przystanie samochodem, to wyrastają jak spod ziemi i wlepiają mandaty, a przecież nikt nie zgłaszał wcześniej, że ktoś zaparkował. widać z tego, że działania Straży Miejskiej są wybiórcze. :-(
Jechaliście ostatnio PCK na odcinku od Grottgera do Klikowskiej? Wygląda jak pole po bombardowaniu. Ciężko się przedrzeć i nie uszkodzić auta. Przypomina mi drogi na Ukrainie.
Za Gazetą Krakowską:
Całe szczęście, że jest wiadukt na Zbylitowskiej. Kto to planował? Same przejazdy pod torami i tylko jeden wiadukt nad? Do tego nie sprawne przepompownie i zapchane kratki odpływowe. A co jeśli spadnie deszcz i zabraknie prądu? Przepompownie nie zadziałają i zostaną w ruchu amfibie? A może promy uruchomimy pod wiaduktami. Piszę tak ponieważ jestem wkurzony , miałem dzisiaj napięty grafik a tu miasto stanęło w korkach przez jedną burzę.. I taka sytuacja się powtarza w koło i w koło.
Inne pytanie. Jak duży jest koszt poszerzenia zjazdów z obwodnicy na ul.Tuchowską do dwóch pasów? Chodzi o skręt w prawo i w lewo. W tej chwili jedno próbujące skręcić w lewo auto blokuje wszystkich. W godzinach szczytu rano i po południu korek a południowym węźle sięga od Tuchowskiej do pasa obwodnicy. Więc pytam jaki może być koszt przesunięcia barierki i rowu odwadniającego i nawet nie musi być asfalt. Nawet niech to kamieniem wysypią. tłuczeń może być, naprawdę. Pas drogowy jest szeroki i sobie rośnie trawa. Chodzi o barierkę i rów odwadniający. Już któryś rok słyszę obiecanki w mediach i nic...
https://gazetakrakowska.pl/tarnow-pod-w ... 4-14317121Wystarczyło pół godziny intensywnego deszczu, aby unieruchomić pół Tarnowa. Woda zalała przejazdy pod wszystkimi wiaduktami kolejowymi w mieście. Najgorzej było przy ul. Gumniskiej, ale problemy z przejazdem były również na Tuchowskiej, Krakowskiej, Warsztatowej i w Mościcach.
Całe szczęście, że jest wiadukt na Zbylitowskiej. Kto to planował? Same przejazdy pod torami i tylko jeden wiadukt nad? Do tego nie sprawne przepompownie i zapchane kratki odpływowe. A co jeśli spadnie deszcz i zabraknie prądu? Przepompownie nie zadziałają i zostaną w ruchu amfibie? A może promy uruchomimy pod wiaduktami. Piszę tak ponieważ jestem wkurzony , miałem dzisiaj napięty grafik a tu miasto stanęło w korkach przez jedną burzę.. I taka sytuacja się powtarza w koło i w koło.
Inne pytanie. Jak duży jest koszt poszerzenia zjazdów z obwodnicy na ul.Tuchowską do dwóch pasów? Chodzi o skręt w prawo i w lewo. W tej chwili jedno próbujące skręcić w lewo auto blokuje wszystkich. W godzinach szczytu rano i po południu korek a południowym węźle sięga od Tuchowskiej do pasa obwodnicy. Więc pytam jaki może być koszt przesunięcia barierki i rowu odwadniającego i nawet nie musi być asfalt. Nawet niech to kamieniem wysypią. tłuczeń może być, naprawdę. Pas drogowy jest szeroki i sobie rośnie trawa. Chodzi o barierkę i rów odwadniający. Już któryś rok słyszę obiecanki w mediach i nic...
Jadę sobie dziś koło 10:00 Krakowską, a tam nie wiadomo skąd zalany wiadukt
Znowu PKP będzie zwalać winę na Tauron?
Znowu PKP będzie zwalać winę na Tauron?
-
- Rhetor
Może ktoś z Was się orientuje kto odpowiada za stan tej ulicy?
https://www.google.pl/maps/@50.0113117, ... 312!8i6656
https://www.google.pl/maps/@50.0113117, ... 312!8i6656
- Załączniki
-
- Mościckiego.png (115.09 KiB) Przejrzano 44432 razy
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD