Kiedy w końcu multipleks w Tarnowie?
Kiedy w końcu multipleks w Tarnowie?
Nasze lokalne kina mają swój wątek, myślę, że można otworzyć też osobny o przyszłym multipleksie w naszym mieście. Tym bardziej, że w wielu wątkach o inwestycjach pojawiają się wzmianki o przyszłym dużym kinie w Tarnowie. O tym, że będzie nie mam wątpliwości, pytanie tylko kiedy i kto będzie pierwszy?
Media podają, że firmy prowadzące kina wielkopowierzchniowe w kraju mają okres hossy co przełoży się na kolejne inwestycje w mniejszych miastach. Wzrost dochodów szacowany jest nawet na kilkanaście procent w 2009, w tym ma być jeszcze lepiej. Tarnów mając powyżej 100 tyś. mieszkańców na pewno znajdzie się na liście nowych lokalizacji. Na stronach największych sieci kin informacji o planowanych inwestycjach jest jednak jak na lekarstwo, zresztą nie dziwne, bo prowadzona jest mała wojna podjazdowa miedzy nimi w sferze inwestycji. Ja, będąc maniakiem kinowym, po prostu nie mogę się doczekać!!
Media podają, że firmy prowadzące kina wielkopowierzchniowe w kraju mają okres hossy co przełoży się na kolejne inwestycje w mniejszych miastach. Wzrost dochodów szacowany jest nawet na kilkanaście procent w 2009, w tym ma być jeszcze lepiej. Tarnów mając powyżej 100 tyś. mieszkańców na pewno znajdzie się na liście nowych lokalizacji. Na stronach największych sieci kin informacji o planowanych inwestycjach jest jednak jak na lekarstwo, zresztą nie dziwne, bo prowadzona jest mała wojna podjazdowa miedzy nimi w sferze inwestycji. Ja, będąc maniakiem kinowym, po prostu nie mogę się doczekać!!
-
- Rhetor
- Kontakt:
Re: Kiedy w końcu multipleks w Tarnowie?
Zawiążmy forumową spółkę i wybudujmy coś Zawsze chciałem mieć kino w Tarnowie, co prawda studyjne, ale ... można zacząć od pultipleksu który będzie utrzymywał moje małe kino z wyszukanymi filmami - mało komercyjnymiLeliwa pisze:Nasze lokalne kina mają swój wątek, myślę, że można otworzyć też osobny o przyszłym multipleksie w naszym mieście. Tym bardziej, że w wielu wątkach o inwestycjach pojawiają się wzmianki o przyszłym dużym kinie w Tarnowie. O tym, że będzie nie mam wątpliwości, pytanie tylko kiedy i kto będzie pierwszy?
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
Kuba, na filmy niekomercyjne, kino studyjne idealnie nadaje się ta nowa salka w MCK. Z drugiej strony widziałem też duże kina wielkopowierzchniowe, które miały w ofercie małe salki na filmy offowe, niestety nie w kraju.
Kino studyjne najlepiej zrobić sobie w domu, wtedy repertuar zawsze jest zachęcający. Po powrocie z wakacji, będzie u mnie "Zatoichi", zapraszam
Kino studyjne najlepiej zrobić sobie w domu, wtedy repertuar zawsze jest zachęcający. Po powrocie z wakacji, będzie u mnie "Zatoichi", zapraszam
-
- Rhetor
W sumie wątek mógłby znaleźć się w dziale "Inwestycje lokalne", ale co tam.
Wczoraj czytałem obszerny artykuł w GW o sytuacji polskich kin. Ogólnie notują one rekordowe wyniki, sieci się rozwijają, ludzie coraz częściej chodzą do kina. O, tu jest kawałek tego tekstu: http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,822 ... 1_mln.html
Cinema City mówi, że celuje w miasta wielkości Tarnowa. Czego nie ma w internetowym wydaniu, a wyczytałem w papierowym, to że Helios też planuje kilkanaście nowych placówek w Polsce.
Tylko dlaczego, do jasnej ciasnej, nie w Tarnowie?! Taka okazja, jaka była przy okazji budowy Gemini, to już prędko nie będzie. I co ciekawe, Sonik chciał mieć kino, tylko operatorzy byli niechętni... Więc ktoś tu ściemnia.
Wczoraj czytałem obszerny artykuł w GW o sytuacji polskich kin. Ogólnie notują one rekordowe wyniki, sieci się rozwijają, ludzie coraz częściej chodzą do kina. O, tu jest kawałek tego tekstu: http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,822 ... 1_mln.html
Cinema City mówi, że celuje w miasta wielkości Tarnowa. Czego nie ma w internetowym wydaniu, a wyczytałem w papierowym, to że Helios też planuje kilkanaście nowych placówek w Polsce.
Tylko dlaczego, do jasnej ciasnej, nie w Tarnowie?! Taka okazja, jaka była przy okazji budowy Gemini, to już prędko nie będzie. I co ciekawe, Sonik chciał mieć kino, tylko operatorzy byli niechętni... Więc ktoś tu ściemnia.
Yyy. ale kina nie muszą być w centrach handlowych. Niejedno CinemaCity i Multikino, tudzież Helios mają kina wolnostojące. Mnie by pasowało na tej pustej przestrzeni obok tarnovii, z tym pojedynczym drzewem na samym środku. Kino ożywiłoby tę część miasta i ładnie zapełniłoby dziurę.
Może ktoś zadzwoni do którejkolwiek sieci kinowej z pytaniem o inwestycje w Tarnowie.
Przypominam, że od października bieżącego roku, Tarnów będzie jedynym miastem powyżej 100 000 mieszkańców bez multipleksu. W tymże miesiącu zostanie otworzona galeria Viktoria w Wałbrzychu z CinemaCity.
Może ktoś zadzwoni do którejkolwiek sieci kinowej z pytaniem o inwestycje w Tarnowie.
Przypominam, że od października bieżącego roku, Tarnów będzie jedynym miastem powyżej 100 000 mieszkańców bez multipleksu. W tymże miesiącu zostanie otworzona galeria Viktoria w Wałbrzychu z CinemaCity.
Bez obrazy, ale:
P.S. Skoro taki pomysł to dlaczego sam tego nie zrobisz?
Już widzę jak zwykłemu szarakowi powiedzą, że tak oczywiście budujemy w Tarnowie kino Będzie ono otwarte wtedy i wtedy. Czekaliśmy na telefonNavyy pisze:Może ktoś zadzwoni do którejkolwiek sieci kinowej z pytaniem o inwestycje w Tarnowie
P.S. Skoro taki pomysł to dlaczego sam tego nie zrobisz?
I co? Z tego powodu mam się czuć gorszy? Rozumiem, że miarą rozwoju i dobrobytu jest multipleks. Hmmm cieszyłbym się gdyby był, ale nie chcę, aby się pojawił tylko dlatego, że jako jedyne miasto 100tysięczne nie mamy multipleksu.Przypominam, że od października bieżącego roku, Tarnów będzie jedynym miastem powyżej 100 000 mieszkańców bez multipleksu. W tymże miesiącu zostanie otworzona galeria Viktoria w Wałbrzychu z CinemaCity.
-
- Rhetor
CC Częstochowa Wolnośćgushman pisze:Taaak? A mianowicie które CC jest nie w centrum handlowym? Multikino czy Helios to i owszem. I na tego ostatniego liczyłbym najbardziej, bo celuje głównie w miasta wielkości Tarnowa.Navyy pisze:Yyy. ale kina nie muszą być w centrach handlowych. Niejedno CinemaCity (...) mają kina wolnostojące.
CC Toruń
CC Kraków Zakopianka
CC Katowice punkt 44
Do Cubaza:
Akurat tutaj chodziło mnie o to, żeby skontaktowała się z CC osoba, która jest odpowiedzialna za inwestycje w mieście, nie chodzi mi tutaj o to, żeby zadzwonił któś z ulicy. Trochę źle ujałem to zdanie.
Jakieś 2 lata temu kontakowałem się z CC z zapytaniem o inwestycje w Tarnowie, ale zostałem oczywiście zlany i mój list pozostał bez odpowiedzi.
A wracając do tematu zysków kin w Polsce, to i tak jesteśmy jeszcze w ogonie, w porównaniu z innymi krajami. Podają, że w najblizszych latach osiągniemy średnią 1,5 biletu na osobę w skali roku. Mało, choć staram się jak mogę zwiększać średnią
A wracając do tematu zysków kin w Polsce, to i tak jesteśmy jeszcze w ogonie, w porównaniu z innymi krajami. Podają, że w najblizszych latach osiągniemy średnią 1,5 biletu na osobę w skali roku. Mało, choć staram się jak mogę zwiększać średnią