Autostrada A4
Nie do końca, da się ale tylko z części leżącej na zachód od ul. Jasnej. Z części osiedla między ul. Jasną i al. JPII można się wydostać tylko przez aleje. Kilka tygodni była możliwość wyjechać Leśną koło biedronki do Słonecznej, ale osiedlowi "aktywiści" wymusili postawienie słupków na nowo.Cubaza pisze: Z Westerplatte da sie pojechac w strone Starodabrowskiej. Z Jasnej tak samo.
Fakt z zachodniej części się tylko da wydostać więc zwracam honor.Boruta pisze:Nie do końca, da się ale tylko z części leżącej na zachód od ul. Jasnej. Z części osiedla między ul. Jasną i al. JPII można się wydostać tylko przez aleje. Kilka tygodni była możliwość wyjechać Leśną koło biedronki do Słonecznej, ale osiedlowi "aktywiści" wymusili postawienie słupków na nowo.
Co do Leśnej to ich rozumiem. Dzieci się mogły bawić spokojnie na podwórku a po likwidacji słupków każdy sobie pocinał na skróty. Teraz nie pojeżdżą.
Sam bym chciał mieć postawione słupki przy wjeździe do centrum... Żeby nie musieć uważać czy jakiś debil w strefie zamieszkania mi będzie zasuwał więcej niż te 20km/h.
Jako mieszkaniec ulicy Do Prochowni też powinienem protestować, bo mieszkańcy Leśnej w drodze do domu muszą przejechać przez "moją" ulicę Po jednej ulicy można jeździć, po drugiej nie? Na Do Prochowni też jest duży ruch, mamy wszędzie postawić szlabany i stworzyć prywatne ulice?imiol pisze:Ale sprawa Leśnej ma też drugą stronę medalu. Ktoś kto mieszka w 1klatce też mógł by protestować bo cała Leśna 16, 15/ i część Leśnej 16A przed jego oknami jeździ. Lepszym rozwiązaniem by było zastosować z 2 progi zwalniające.
ozi26 pisze:A czy jednak np nie można zrobić rozeznania miesięcznego pod względem ruchu tranzytowego?? Już to pisałem.
Przecież nie wszystkie auta jadące od Krakowa jadą do Tarnowa czy Rzeszowa.Kilkaset TIR-ów pewnie i tak zjedzie w Szarowie do Bochni, Brzeska czy już na Nowy Sącz. Wydaje mi się że sporo kierowców będzie zjeżdżać w Wierzchosławicach i będą się kierować na Dąbrowę Tarnowską zawsze to parę złotych z "MATOŁA" zostanie na koncie szefa. No a reszta, to się okaże dopiero w praniu. Ruch na pewno będzie większy i nikt temu nie zaprzeczy, no ale może warto zobaczyć jak to będzie wyglądało.
W tym artykule jakiś kolo z GDDKiA mówi że nie można zrobić ograniczenia, więc zostaje tylko remont generalny ulicy JP II
A czy nie wziąłeś pod uwagą faktu, że wszystkie ciężarówki jadące od Rzeszowa, Przemyśla, Ukrainy a kierujące się praktycznie w całą Polskę Zachodnią, Niemcy, Francję, praktycznie całą Europę Zachodnią przelecą przez Jana Pawła?
Pozdrawiam
29500ml B Rh+... A Ty?
Poważnie???Kurde a ja głupi myślałem że oni jakoś inaczej na zachód jeżdżą. Dobrze że mnie uświadomiłeś bo nie wiedziałem. Całe życie mnie oszukiwali. No nie mogę w to uwierzyć.Nieprawdopodobne. Pozdro hehehehangelo pisze:ozi26 pisze:A czy jednak np nie można zrobić rozeznania miesięcznego pod względem ruchu tranzytowego?? Już to pisałem.
Przecież nie wszystkie auta jadące od Krakowa jadą do Tarnowa czy Rzeszowa.Kilkaset TIR-ów pewnie i tak zjedzie w Szarowie do Bochni, Brzeska czy już na Nowy Sącz. Wydaje mi się że sporo kierowców będzie zjeżdżać w Wierzchosławicach i będą się kierować na Dąbrowę Tarnowską zawsze to parę złotych z "MATOŁA" zostanie na koncie szefa. No a reszta, to się okaże dopiero w praniu. Ruch na pewno będzie większy i nikt temu nie zaprzeczy, no ale może warto zobaczyć jak to będzie wyglądało.
W tym artykule jakiś kolo z GDDKiA mówi że nie można zrobić ograniczenia, więc zostaje tylko remont generalny ulicy JP II
A czy nie wziąłeś pod uwagą faktu, że wszystkie ciężarówki jadące od Rzeszowa, Przemyśla, Ukrainy a kierujące się praktycznie w całą Polskę Zachodnią, Niemcy, Francję, praktycznie całą Europę Zachodnią przelecą przez Jana Pawła?
Pozdrawiam
Aha a jak oni później wrócą do domu???? Tak samo czy inaczej??
Ja chciałem właśnie napisać że przejazd koło biedronki był OK bo rozładowywał ruch.Boruta pisze:Jako mieszkaniec ulicy Do Prochowni też powinienem protestować, bo mieszkańcy Leśnej w drodze do domu muszą przejechać przez "moją" ulicę Po jednej ulicy można jeździć, po drugiej nie? Na Do Prochowni też jest duży ruch, mamy wszędzie postawić szlabany i stworzyć prywatne ulice?imiol pisze:Ale sprawa Leśnej ma też drugą stronę medalu. Ktoś kto mieszka w 1klatce też mógł by protestować bo cała Leśna 16, 15/ i część Leśnej 16A przed jego oknami jeździ. Lepszym rozwiązaniem by było zastosować z 2 progi zwalniające.
imi
Twoje słowa pokazują, że jednak nie wziąłeś pod uwagę faktu, że zjazd z A4 to również wjazd na A4. A wyśmianie mojego posta obnażyło tylko Twój niski poziom intelektualny.ozi26 pisze:A czy jednak np nie można zrobić rozeznania miesięcznego pod względem ruchu tranzytowego?? Już to pisałem.
Przecież nie wszystkie auta jadące od Krakowa jadą do Tarnowa czy Rzeszowa.Kilkaset TIR-ów pewnie i tak zjedzie w Szarowie do Bochni, Brzeska czy już na Nowy Sącz. Wydaje mi się że sporo kierowców będzie zjeżdżać w Wierzchosławicach i będą się kierować na Dąbrowę Tarnowską zawsze to parę złotych z "MATOŁA" zostanie na koncie szefa. No a reszta, to się okaże dopiero w praniu.
Pozdrawiam
29500ml B Rh+... A Ty?
i co ktoś tu mówił że 27.10 otwierają autostradę, i jak jest ruch w interesie czy nie bardzo, i będziemy się cieszyć naszym tarnowskim odcinkiem dopiero jak całość skończą ?
ktoś poda kolejna tatę kiedy autostrada do mościc będę się mógł przejechać ?
ktoś poda kolejna tatę kiedy autostrada do mościc będę się mógł przejechać ?
(...) Szukam stylu zmieszany z tłumem, robiąc to co wydaje mi się że robić umiem (...)
http://www.rdn.pl/~radiom/rdn/index.php ... -w-brzeskuOddala się remont zjazdu z A4 w Brzesku
Utworzono: wtorek, 30, październik 2012 09:14
Remont ulicy Leśnej w Brzesku, która miała być tymczasowym zjazdem z autostrady odciągnie się w czasie. Samorządowe Kolegium Odwoławcze w Nowym Sączu, które rozpatrywało skargi mieszkańców nakazało, aby jeszcze raz przeprowadzić ocenę drgań jakie będą wywoływały samochody jeżdżące po zmodernizowanej drodze.
Przeprowadzenie nowych analiz może trwać kilka miesięcy. - Mam pretensje do urzędników SKO, którzy zakpili z 99 procent mieszkańców, którzy popierali przebudowę, a wsparli warcholstwo i obstrukcyjne działanie kilku osób - mówi Andrzej Potępa, starosta brzeski.
Odcinek autostrady z Szarowa do Brzeska ma być gotowy na koniec roku. Jak zapewnia starosta nie będzie on donikąd. -Ulica pozostaje publiczną dostępną do ruchu- dodaje A Potępa. Kierowcom trudno sobie to wyobrazić. - Nie wyobrażam sobie jak teraz będą żyli ludzie mieszkający wzdłuż ulicy Leśnej. Nikt ruchu nie wstrzyma czy ona będzie gotowa czy też nie- mówi mieszkaniec Brzeska.Ulica Leśna jako zjazd ma służyć tylko do 2014 roku, czyli do momentu wybudowania właściwego zjazdu. Część mieszkańców nie zgadza się na takie rozwiązanie. - Mój dom się rozleci, bo jak takie ciężkie samochody będą jeździły- mówi jedna z protestujących. Dlatego wykorzystują wszystkie możliwości by zablokować remont drogi. Protestujący mieszkańcy dzisiaj ograniczyli się do krótkiego komunikatu, że dedycję SKO przyjęli z zadowoleniem. Urzędnicy brzeskiego starostwa zapowiadają, że uzupełnią dokumenty tak aby remont ulicy Leśnej mógł się rozpocząć i zakończyć do końca maja przyszłego roku.
Relacja Łukasza Wrony:
Pobierz plik
Więcej na ten temat w Pulsie Regionu po 16.00. Zachęcamy do pisania opinii na puls@rdn.pl. Można także dzwonić podczas programu 14 6 200 500.
łw
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku
27 października mieli otworzyć z powrotem przyłączenie Nowodąbrowskiej do ronda na nowym odcinku Brzozówka - Tarnów (jak fachowo nazywa się ten nowy kawałek?). Otworzyli dzisiaj. Dosłownie przed chwilą.
O, tak się jedzie: http://youtu.be/Z-ZiDz04PZM
O, tak się jedzie: http://youtu.be/Z-ZiDz04PZM