Inwestycje w miescie
Re: Inwestycje w miescie
Dlatego nie użalam się nad sobą, tylko tłumaczę. Proszę skasować.
Ten budynek to podobno ma być nowa lokomotywownia.
Biurowiec MegaEl ul.Hodowlana
- Załączniki
-
- 17269827_10208778457527322_1268129576_o.jpg (169.12 KiB) Przejrzano 8617 razy
Wie ktoś co się buduje przy ul Błonie naprzeciwko Auchan ?
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
-
- Prytan
To już wiem, dlaczego zatyczki zabezpieczające do gniazdek (żeby dzieciak sobie nie podwyższył napięcia) w MegaEl były po 4 zł/szt. a ja kupiłem je w Majstrze za 5 zł/ 4 szt.Klipa201 pisze:Biurowiec MegaEl ul.Hodowlana
Miasto ma za dużo kasy i lekką ręką może dać 30.000 zł dla Kościoła:
http://www.tarnow.pl/Miasto/Aktualnosci ... a-kosciola" onclick="window.open(this.href);return false;
Mam kilka zastrzeżeń do tak rozdawanych pieniędzy.
To jest zabytek, więc na remonty są fundusze centralne i wojewódzkie związane z ochroną zabytków.
Każdy z nas dokłada się na Fundusz Kościelny - czy chce czy nie chce. A jednym z celów Funduszu Kościelnego jest "odbudowa, remont i konserwacja obiektów sakralnych o wartości zabytkowej."
Skoro są źródła finansowania służące tym celom, to po co miasto ma jeszcze się dorzucać?
http://www.tarnow.pl/Miasto/Aktualnosci ... a-kosciola" onclick="window.open(this.href);return false;
Mam kilka zastrzeżeń do tak rozdawanych pieniędzy.
To jest zabytek, więc na remonty są fundusze centralne i wojewódzkie związane z ochroną zabytków.
Każdy z nas dokłada się na Fundusz Kościelny - czy chce czy nie chce. A jednym z celów Funduszu Kościelnego jest "odbudowa, remont i konserwacja obiektów sakralnych o wartości zabytkowej."
Skoro są źródła finansowania służące tym celom, to po co miasto ma jeszcze się dorzucać?
Środa 23:39 60 samochodów
-
- Prytan
Czyli jednak coś drgnęło w ilości samochodów w nocy. Czyżby okres urlopowy w PKP?lll pisze:Środa 23:39 60 samochodów
A na poważnie, w ciągu dnia, ilość zajętych miejsc często dochodzi już do 200. Ani się obejrzymy, a zacznie brakować wolnych...
Ale wtedy wprowadzi się opłaty i sytuacja wróci do normy
ponawiam pytanie defekatora, czy ktoś wie co się buduje na błonie obok roczniaka?
-
- Prytan
Może ten wyśniony Mercedes?
Nie tylko PKP, jak mam wyjazd do Warszawy (a jadę przeważnie pociągiem) to też zostawiam tam wtedy auto nawet na kilka dni. Miejsce bezpieczne, i monitorowane można zaoszczędzić sobie na taksówce czy też maszerowaniu na piechotę w nocy przez pół miasta z walizką z dworca do domu a bilety kolejowe w obie strony mam więc regulaminu nie łamię, jak na razie miejsc wolnych ciągle sporo więc nie muszę się martwić że komuś z dojeżdżających codziennie miejsce zajmuję i patrząc po nie koniecznie stricte tarnowskich rejestracjach myślę że wiele osób tak robi...pilips1982 pisze:Czyli jednak coś drgnęło w ilości samochodów w nocy. Czyżby okres urlopowy w PKP?lll pisze:Środa 23:39 60 samochodów
A na poważnie, w ciągu dnia, ilość zajętych miejsc często dochodzi już do 200. Ani się obejrzymy, a zacznie brakować wolnych...
Ale wtedy wprowadzi się opłaty i sytuacja wróci do normy
Ostatnio zmieniony 16-03-2017, 20:36 przez Ricardo, łącznie zmieniany 1 raz.
Ricardo, ale jak będzie doba za piątala, to już się nie będzie kalkulowało?
Zależy na ile dni ale to już na pewno nie będzie to samolll pisze:Ricardo, ale jak będzie doba za piątala, to już się nie będzie kalkulowało?
to wiele tłumaczy jeśli chodzi o te nocne postoje. Podejrzewam, że wprowadzenie opłat wyeliminuje 3/4 użytkowników, przynajmniej tych z miasta.No i to też zakłóca ten hura optymizm magistratu w kwestii obłożenia
Spora ta budowa? Koło Roczniaka czy bardziej w strone ronda?defekator pisze:Wie ktoś co się buduje przy ul Błonie naprzeciwko Auchan ?