Nikt na zimę nie kupuje emulsji asfaltowych bo mają określoną przydatność i by się zepsuły. Właśnie dlatego wczesną zimą często kładzie się asfalt po wioskach by zapas emulsji się nie zmarnował. Obecnie ciężko byłoby znaleźć pracującą otaczarnie. Dodatkowo na Narutowicza ma być wymiana podbudowy a grunt może być jeszcze przemarznięty.farciarzgilmore pisze:Kolejny miesiąc mija, pogoda prawie idealna, zero śniegu, temperatury dodatnie i ..... cisza.
Ktoś wie o co chodzi? Już nie pytam o śnieg
Remonty ulic w Tarnowie
Pomóżmy drogowcom i róbmy zdjęcia
''Aby dziury zniknęły szybciej, trzeba drogowcom pomóc, wskazując najgorsze miejsca. Wpisujcie zatem w komentarzach takowe, my informacje o tym przekażemy do magistratu. Czekamy również na zdjęcia największych tarnowskich dziur. Najlepsze nagrodzimy biletami do kina. Fotki przysyłać można na adres: dziury2014@tarnow.net.pl.''
http://www.tarnow.net.pl/index.php?poka ... c&id=14771
Zwłaszcza że zima była łagodna to i kasy sporo zostało tak ze nie będzie wymówek że kasy brak.
''Aby dziury zniknęły szybciej, trzeba drogowcom pomóc, wskazując najgorsze miejsca. Wpisujcie zatem w komentarzach takowe, my informacje o tym przekażemy do magistratu. Czekamy również na zdjęcia największych tarnowskich dziur. Najlepsze nagrodzimy biletami do kina. Fotki przysyłać można na adres: dziury2014@tarnow.net.pl.''
http://www.tarnow.net.pl/index.php?poka ... c&id=14771
Zwłaszcza że zima była łagodna to i kasy sporo zostało tak ze nie będzie wymówek że kasy brak.
''Bliższy Bogu jest niewierzący stosujący w życiu siedem przykazań, niż katolik, który wypełnia tylko trzy pierwsze''
A u nas jest już to samo od bez mała roku
http://www.agora.tarnow.pl/viewtopic.php?t=3726
I też UM tam zagląda - z niechęcią, ale jednak.
http://www.agora.tarnow.pl/viewtopic.php?t=3726
I też UM tam zagląda - z niechęcią, ale jednak.
Cytat z Hej Mielec- nasi sąsiedzi nie mają problemów
"Trudno w Mielcu narzekać na jakość dróg, już tylko pojedyncze ulice wymagają remontów czy budowy. Inwestycje drogowe od lat stanowią dosyć wyraźny element miejskich wydatków.
Mielecki Urząd Miejski zsumował wydatki na inwestycje drogowe w okresie 2004 - 2014. Kwota wydana i jeszcze zaplanowana na 2014 rok na drogi w mieście to ponad 110 milionów złotych. W 2014 roku urząd na miejskie ulice wyda ponad 8 milionów. I nie jest to specjalnie duża kwota."
Ja mogę tylko potwierdzić, że rzeczywiście Mielec niesamowicie dba o drogi, chodniki oraz parkingi (wszystkie są DARMOWE). Ciekawe kiedy w Tarnowie będzie można powiedzieć, że trudno narzekać na jakość dróg...
"Trudno w Mielcu narzekać na jakość dróg, już tylko pojedyncze ulice wymagają remontów czy budowy. Inwestycje drogowe od lat stanowią dosyć wyraźny element miejskich wydatków.
Mielecki Urząd Miejski zsumował wydatki na inwestycje drogowe w okresie 2004 - 2014. Kwota wydana i jeszcze zaplanowana na 2014 rok na drogi w mieście to ponad 110 milionów złotych. W 2014 roku urząd na miejskie ulice wyda ponad 8 milionów. I nie jest to specjalnie duża kwota."
Ja mogę tylko potwierdzić, że rzeczywiście Mielec niesamowicie dba o drogi, chodniki oraz parkingi (wszystkie są DARMOWE). Ciekawe kiedy w Tarnowie będzie można powiedzieć, że trudno narzekać na jakość dróg...
A dlaczego nie? Widzę, że trudno sobie wyobrazić taką sytuację. Ale skoro są miasta, które nie pobierają opłat za parkowanie to znaczy, że się da. Boisz się, że nie będzie gdzie zatrzymać samochodu? Może warto przyjrzeć się tym, którzy planując remonty ulic nie są w stanie wydzielić dodatkowych miejsc do parkowania. Jestem napływowy w Tarnowie, ale przez kilkanaście lat mieszkania tutaj mogę stwierdzić tylko tyle, że niewiele się robi by miejsc przybyło. I nie chodzi mi tylko o to, żeby było mnóstwo betonu, zero drzew, itp. Mielec jest dla mnie doskonałym przykładem umiejętnego gospodarowania przestrzenią miejską- dba się zarówno o miejsca parkingowe, ścieżki dla rowerzystów, zieleń i miejsce do spacerów. Myślę, że to samo da się zrobić w Tarnowie.Baxon pisze:Tiaaa, parkingi darmowe, jeszcze tylko tego brakuje.Kinimod pisze: Ja mogę tylko potwierdzić, że rzeczywiście Mielec niesamowicie dba o drogi, chodniki oraz parkingi (wszystkie są DARMOWE).
Dlaczego myślisz, że sparaliżuje się miasto? Była taka próba żeby nie było opłat? Jeżeli nie to tylko gdybamy...lll pisze:Brak opłat spowodowałby paraliż miasta. Fajnie by było, ale fajniej jest jak opłaty eliminują sporo samochodów. Jeśli się czepiać to raczej pomysłu Czechowej dot. opłat na parkingu szpitalnym.
Już tłumaczę. Po pierwsze to pomimo opłat jest ciężko zaparkować, a bądź co bądź opłaty determinują skrócenie czasu parkowania do niezbędnego minimum. Po drugie, to wystarczy spojrzeć na osiedla w nocy, jak ciężko znaleźć tam miejsce. Podobnie w dzień na darmowych parkingach, jak ten pod Urzędem Wojewódzkim. Ilość samochodów ostatnimi czasy tak wzrosła, że brak miejsc parkingowych będzie niedługo zbliżony do krakowskich.