Inwestycje w miescie
-
- Obywatel
-
- Obywatel
jak nie marudzić ? To nie jest problem Tarnowa tylko ogólnokrajowy . Z młodymi jak sie rozmawia to większość chce wyjechać bo tutaj nie ma pracy z normalną pensją . W Tarnowie prace znalezc z dobrym zarobkiem ro graniczy z cudem. Nie zapominajmy o wsiach które są obok Tarnowa , stamtąd wiekszość pracowników pochodzi którzy pacują w mieście . Zamiast młodych ludzi w administracji to stare dziady . Do tego korupcja , biurokracja . W szpitalach to samo albo znajomości albo łapówy
pozdrawiam
pozdrawiam
-
- Obywatel
lll pisze:Jak się jest po marketingu to się pracuje w markecie.
To jest niestety druga strona medalu. Lepiej płatne miejsca pracy nie powstają bo brakuje wykwalifikowanych kadr. Brakuje wykwalifikowanych kadr bo lepiej płatne miejsca pracy nie powstają. Błędne koło.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
A jaka Twoim zdaniem jest normalna pensja dla młodego człowieka w administracji? 1500 brutto? 2500 brutto? 3500 brutto?piotrek17-1992 pisze:jak nie marudzić ? To nie jest problem Tarnowa tylko ogólnokrajowy . Z młodymi jak sie rozmawia to większość chce wyjechać bo tutaj nie ma pracy z normalną pensją . W Tarnowie prace znalezc z dobrym zarobkiem ro graniczy z cudem. Nie zapominajmy o wsiach które są obok Tarnowa , stamtąd wiekszość pracowników pochodzi którzy pacują w mieście . Zamiast młodych ludzi w administracji to stare dziady . Do tego korupcja , biurokracja . W szpitalach to samo albo znajomości albo łapówy
pozdrawiam
Pytam z ciekawości.
-
- Obywatel
Nie ma na co narzekać. To są przecież doskonale wykształceni w PRL ludzie. Tacy sami fachowcy nami rządzą.piotrek17-1992 pisze:Chodzi mi o to że dzadki rządzą nami z wiedzą z lat 70tych , 80 tych . Zero jakiś nowych rozwiązań . I wiekszość ludzi narzeka na to.
To dzisiejszy system edukacji jest do bani!
Jakiś czas temu Jela zastanawiał się, gdzie się podziali doskonali fachowcy z jego czasów. Już wiemy, gdzie są.
Ciekawe, co u Jeli?
Nikt Panu nie da tyle, ile ja mogę obiecać (KMN)
kato pisze:Nie ma na co narzekać. To są przecież doskonale wykształceni w PRL ludzie. Tacy sami fachowcy nami rządzą.piotrek17-1992 pisze:Chodzi mi o to że dzadki rządzą nami z wiedzą z lat 70tych , 80 tych . Zero jakiś nowych rozwiązań . I wiekszość ludzi narzeka na to.
To dzisiejszy system edukacji jest do bani!
Ano prawda. Mają wszystkie potrzebne do sprawowania stanowiska umiejętności. Wiedzą komu tyłek lizać a komu nie, wiedzą że lepiej siedzieć cicho kiedy trzeba niż wyskakiwać, wiedzą komu można zaufać a kto będzie sypał do CBŚ, wiedzą z kim można robić wałki a kto się do tego nie nadaje. A najważniejsze mają odpowiedni stosunek do petenta i potrafią wymusić szacunek należny władzy.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
Widziałem, że zlikwidowali stację Orlen przy ul. Krakowskiej (okolice zjazdu z obwodnicy) i trwają tam teraz jakieś prace. Orientuje się ktoś czy będzie tam inna stacja, czy może postawią w tamtym miejscu jakiś supermarket? (podejrzewam, że Biedronka raczej nie bo jest kilometr dalej przy skrzyżowaniu Krakowska-Czerwona)
-
- Rhetor
W tamtym miejscu była stacja należąca do Orlenu a nie franczyzowa.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
-
- Obywatel
Jakiś czas temu na BIP-ie pojawiła się informacja o pozwoleniu na budowę wydanym dla Orlenu właśnie dla tego terenu. Należy więc przypuszczać, że zrównają z ziemią to dziadostwo, które tam stoi i wybudują stację z prawdziwego zdarzenia.Maciek pisze:Widziałem, że zlikwidowali stację Orlen przy ul. Krakowskiej (okolice zjazdu z obwodnicy) i trwają tam teraz jakieś prace. Orientuje się ktoś czy będzie tam inna stacja, czy może postawią w tamtym miejscu jakiś supermarket? (podejrzewam, że Biedronka raczej nie bo jest kilometr dalej przy skrzyżowaniu Krakowska-Czerwona)