Ludowy Klub Sportowy Nieciecza Bruk-Bet

Imprezy sportowe, plotki z torów, boisk, dyskusje o sporcie
ODPOWIEDZ

Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

W Niecieczy z pastwiska zrobili I ligę, ale za to Unia potrafi z I ligi zrobić pastwisko!

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Post autor: ad2222 »

Pastwisko, i to z własnym bydłem: http://www.youtube.com/watch?v=QBXRDbhGy-U bo inaczej tego nazwać nie można :(
Mam tylko nadzieję, że w Niecieczy nie będzie takich 'wspaniałych wiernych kibiców'...
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

Awatar użytkownika

kisiello
Prytan

Post autor: kisiello »

trzeba przyznać że są bardzo skromni, elita (patrz podpis filmu), ale ale nie obnoszą się z tym i tożsamości nie ujawniają (patrz zamazane twarze) :D

Awatar użytkownika

extremal
Archont
Kontakt:

Post autor: extremal »

ad2222 pisze:Pastwisko, i to z własnym bydłem: http://www.youtube.com/watch?v=QBXRDbhGy-U bo inaczej tego nazwać nie można :(
Każdy prawdziwy klub ma takie "bydło", inaczej jest zwany wiochą i nie mówię tu o Polsce, ale ogólnie o świecie kibicowskim. No może w Japonii i Korei nie doczekali się hoolsów ale to pewnie ze względu na to, że kiedy tam rozwijało się kibicowanie dużo bardziej popularny był ultras, albo się boją, bo mają kogo naśladować np. z Indonezji albo Wietnamu. :P :mrgreen: "Bydło" jest częścią struktury kibicowskiej, tam gdzie dobre "bydło", tam i dobra atmosfera, dobre oprawy itd. :P Restrykcje i zakazy dla "bydła", nie oznaczają jego zniknięcia. Nie słuchajcie tylu bajek o Anglii. :P
Goscinny pisze:extremal, zazdrość widzę, że tam z "pastwiskowego" potrafili zrobić pierwszoligowy, a Unii się nie udało.
Unia była na zapleczu ekstraklasy to raz, a dwa nie rozumiem, zdziwienia że ten klub powstał w 1922 roku, Metal też wtedy powstał i co z tego? :P Sama data powstania nie swiadczy o jego tradycji.

PS.

Bruk-Bet Nieciecza - UNIA T.LOVE Team Tarnów 1:11
Bramki dla Unii: Ropski x7 (39 goli w tym sezonie), Chmielowski x3, Pochroń
Asysty: Urasiński x4, Chmielowski x2, Ropski x2, Tyl, Pyjor, Madeja

heheheh tylko co z tego, jak większość tych dzieci stąd odejdzie zanim karierę wogóle rozpocznie. :mrgreen:
POLAK WĘGIER DWA BRATANKIĄ

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

Post autor: Goscinny »

extremal pisze:Każdy prawdziwy klub ma takie "bydło",
I to jest powód do chwały? To ja podpisuję się za rozwiązaniem drużyny Unii - po co mamy promować nazwą miasta takie bydło?

Autor tematu
Deto
Thesmothetai
Kontakt:

Post autor: Deto »

Goscinny pisze:
extremal pisze:Każdy prawdziwy klub ma takie "bydło",
I to jest powód do chwały? To ja podpisuję się za rozwiązaniem drużyny Unii - po co mamy promować nazwą miasta takie bydło?

mam zacząc wymieniać, co nalezy zlikwidować i gdzie jest przemoc czy agresja ?

Możemy zacząc od tych, którzy powinni dawać przykład miłości do bliźnich.. http://www.youtube.com/watch?v=Ng0L8yN7Gzo

Więc może w ogóle rozwiążmy kościół, bo tyle tam zła ?

Jedziemy dalej ? Mam wymieniać kolejne przykłady ? Wyjdzie na to, że będzie trzeba zlikwidować wszystko pokolei. (kononowicz byłby sczzęsliwy;) )

Ale, że tobie i kilku innym spodobał się pomysł pisania p******, byle tylko sprowokować mnie czy Miśqa, to powodzenia :)

Ja jestem cierpliwy :)

Miśqu nie dyskutujmy z nimi - nie ma sensu. Sam widzisz, że oni nie piszą, bo tak czują, tylko bawi ich nasza reakcja. Nie wytłumaczymy im niczego, bo to ludzie, którzy swoja wiedze czerpią z mediów, bezkrytycznie uffając temu, co sie im podaje.

Dla nich rzeczywiście Kukurydza nie walczyła o awans i przyszedł on niespodziewanie. My natomiast wiemy, jakie tam było cisnienie na ten awans. Jak postawiono trenerowi ultimatum, ze jak nie wygra czwartego meczu, to poleci, itd. Niech sobie żyją z tym, w co wierzą.

I tak za jakiś czas wyjdzie na nasze :)

Nie ma sensu dyskutować z ludzmi, którzy poprostu nie znają się na tym.

Ricardo
Archont

Post autor: Ricardo »

Unia to tradycja, wiele pokoleń kibiców, pierwsza ekipa kibicowska w mieście. Nie można tego lekceważyć, TO jest prawdziwa tradycja, te tysiące wiernych fanatycznych fanów (obecnie kilkaset ale to z powodu dna jakiego sportowo i organizacyjnie sięgnął nasz klub).
Owszem piłkę teraz w Niecieczy będzie można zobaczyć dobrą, ale nic więcej. Żadnych opraw, rac, świec dymnych (no chyba że fani qqrydzy się wezmą do roboty).

Co do hoolsów, to w Polsce niestety normalka... ale da się nad tym zapanować vide Poznań.

trix
Rhetor

Post autor: trix »

Deto pisze:Możemy zacząc od tych, którzy powinni dawać przykład miłości do bliźnich.. http://www.youtube.com/watch?v=Ng0L8yN7Gzo
Hehehehe, bez obrazy ale nie widziałem babci z szalikiem w masce na ustawce z dziadkami z PO, czy samobrony :P. Po drugie jest (zdaje się) wolność słowa, więc kibice mogą mówić co chcą, a babcie nie ??
Szmaciak chce władzy nie dla śmichu, lecz dla bogactwa, dla przepychu, chce mieć tytuły, forsę, włości i w nosie przyszłość ma ludzkościĄ - Tow Szmaciak.

Autor tematu
Deto
Thesmothetai
Kontakt:

trix pisze:
Deto pisze:Możemy zacząc od tych, którzy powinni dawać przykład miłości do bliźnich.. http://www.youtube.com/watch?v=Ng0L8yN7Gzo
Hehehehe, bez obrazy ale nie widziałem babci z szalikiem w masce na ustawce z dziadkami z PO, czy samobrony :P. Po drugie jest (zdaje się) wolność słowa, więc kibice mogą mówić co chcą, a babcie nie ??
Haha, dobry jesteś :D

Ale czy ja napisałem, że powinni tego zabronić ? Oczywiście, że każdy ma prawo. Ale jeżeli Goscinny uwaza, że takie coś powinno sie eliminować poprzez likwidajce, to likwidujmy wszystko :) Szkoły, w szczegółności gimnazjum i szkoły średnie również :) Tam też jest przemoc i sporo innych negatywnych rzeczy.

A Ty nie próbuj manipulować moimi wypowiedziami ;) Ja tylko zareagowałem w ten sposób na wpis Goscinnego i dobrze o tym wiesz.

Awatar użytkownika

extremal
Archont
Kontakt:

Post autor: extremal »

Ricardo pisze:Co do hoolsów, to w Polsce niestety normalka... ale da się nad tym zapanować vide Poznań.
Twierdzisz, że czołowa ekipa polski Lech Poznań nie ma chuliganów? :P :mrgreen:
Każdy klub z tradycjami ma i nie wazne czy jest to Barcelona, Man Utd, Flamengo Rio de Janeiro czy Persija Jakarta. Ale co będziemy tłumaczyć, wystarczyło zobaczyć obrady sejmu Ukrainy gdzie posłowie się bili, leciały świece dymne, a dodatkowo rozciągnęli sektorówkę w barwach Ukrainy. :lol:

Kibicowanie jako religia, w 90% przypadków odnosi sie do piłki nożnej:
http://www.portalkibica.pl/aktualnosci/ ... ligia.html

A teraz wracamy do sedna. Nowa piękna nazwa, nowy klub, nowy herb, czyli zaprzeczenie wszystkiego o czym w linku wyżej. Termalica - Bruk Bet :mrgreen:
http://www.termalica.brukbet.com/index. ... sci&id=865
POLAK WĘGIER DWA BRATANKIĄ

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Post autor: ad2222 »

Czyżby sprzedaż nowego sztandarowego produktu aż tak nie szła??? :)
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

Awatar użytkownika

kisiello
Prytan

Post autor: kisiello »

haahha Górnik Zabrze pokonany 3:2
no ładnie :D

Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

za onetem:
Górnik Zabrze przegrał 2:3 w meczu sparingowym z beniaminkiem 1. ligi, LKS Nieciecza. Spotkanie zostało rozegrane w Zakopanem na Stadionie Lekkoatletycznym COS OPO.

Bramki dla zespołu z Niecieczy strzelili Jan Cios, Dawid Kwiek i Piotr Trafarski. Górnik odpowiedział trafieniami Adriana Świątka i Daniela Sikorskiego.

Mecz rozgrywany był systemem 4x30 minut.

Górnik Zabrze - LKS Nieciecza 2:3
Bramki: Świątek (68), Sikorski (120) - Cios (14), Kwiek (48), Trafarski (93)
Jak widać onet jest niereformowalny i używa starej nazwy klubu ; P

Autor tematu
Deto
Thesmothetai
Kontakt:

kisiello pisze:haahha Górnik Zabrze pokonany 3:2
no ładnie :D
Ojej. A dlaczego nie wrzuciłeś/aś wyniku z wcześniejszego sparingu ? Aha, bo tam była porażka ;)

http://www.sportowytarnow.pl/2010/07/05 ... ym-klubem/

Awatar użytkownika

karamba
Archont
Kontakt:

Post autor: karamba »

No dobra sparingi sparingami a wiadomo już gdzie ten Bruk-Bet Termalika LKS Nieciecza itd będzie grał? Bedą dostosowywali ten swój stadion (?) czy wynajmowali od kogoś (Unii?) Bo na GKS Katowice albo Pogoń Szczecin to bym się przeszedł zobaczyć jak chłopaki kopią.

ODPOWIEDZ