Ludowy Klub Sportowy Nieciecza Bruk-Bet

Imprezy sportowe, plotki z torów, boisk, dyskusje o sporcie
ODPOWIEDZ

Autor tematu
Deto
Thesmothetai
Kontakt:

Post autor: Deto »

Nie ma nic lepszego jak cieszyć się cudzym szczęściem. Przykre tym bardziej, że na swoim terenie o taki sukces cięzko.

Mam równiez nadzieję, że równie bardzo cieszycie się np. dobrym stanem dróg w innym powiecie, gminie, czy wsi (co z tego, że w Tarnowie sa kiepskie), małym bezrobociem jeszcze gdzieś indziej czy lepsza promocją.

Sami sobie zaprzeczacie !

Jeżeli wam brakuje promocji Tarnowa, to bądzcie szczęśliwi, że lepsza promocję ma Nieciecza i to wam powinno wystarczyć.

Rozwala mnie wasza argumentacja.

Zamiast dązyc do tego żeby sukces osiagało nasze miasto (bez względu na to czy w sporcie czy innych dziedzinach zycia), to cieszycie się z sukcesu Niecieczy. Nie pasuje wam prezydent, więc bądzcie szczęśliwi, że Rzeszów ma lepszego ;) Nie pasuje wam, że nie ma Dni Tarnowa, to wybierzcie sie do Mielca, tam będą Dni Mielca. Itd, itp...

Wiem, że zaraz mi napiszecie, że to nie nasz region, nie nasz powiat czy gmina, ale ja podałem tylko proste przykłady.

A wy bądzcie konsekwentni.

Nieee, gdzie tam ;) Cieszyć się możecie z sukcesów innych z dziedzinach i to tylko takich, które was bezpośrednio nie dotyczą. A tam, gdzie i czym jesteście bezpośrednio zainteresowani, to juz inaczej do sprawy podchodzicie.

Ja mimo wszystko mieszkam w Tarnowie i chcę, by moje miasto odnosiło sukcesy na róznych płaszczyznach.

Nie sprawia mi szczęście fakt, że gdzies komuś się coś udało,a w Tarnowie nadal ch**.

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

Post autor: Goscinny »

To, skoro musimy popierać tylko tarnowskie firm i drużyny, popierajmy "Tarnovię". W końcu jest o starsza niż Zakładowy Klub Sportowy o wielu nazwach.
"Tarnovia" nie rozdrabnia się jak inny klub, na wiele dyscyplin. Wszystko przeznacza na piłkę nożną. A ten inny tarnowski klub sam nie wie czego chce - żużel, koszykówka, piłka nożna - i wszędzie brakuje kasy.

Autor tematu
Deto
Thesmothetai
Kontakt:

Goscinny pisze:To, skoro musimy popierać tylko tarnowskie firm i drużyny, popierajmy "Tarnovię". W końcu jest o starsza niż Zakładowy Klub Sportowy o wielu nazwach.
"Tarnovia" nie rozdrabnia się jak inny klub, na wiele dyscyplin. Wszystko przeznacza na piłkę nożną. A ten inny tarnowski klub sam nie wie czego chce - żużel, koszykówka, piłka nożna - i wszędzie brakuje kasy.
Tym wpisem pokazałes własnie, że poprostu nie lubisz Unii (piłkarskiej lub całości). Wiem, że napiszesz pewnie, że jest inaczej, ale twoje wpisy pokazują i tak cos innego.

Dyskusja z Toba zupełnie nie ma sensu. Tym bardziej w temacie na którym się kompletnie nie znasz. Wytracam Ci kolejne argumenty, bo ty nie umiesz ich nawet uzasadnic i klepiesz bezmyslnie co Ci sie w danej chwili w głowie wymysli.

I znów muszę coś tłumaczyć jak dziecku ;/

Tarnovia to nie tylko piłka nożna, ale chyba tylko Ty o tym nie wiesz. Nie wiem o jakich wielu nazwach piszesz.

Żużel to Unia tylko z nazwy i z klubem ZKS nie ma nic wspólnego. Podobnie jak i koszykówka, która jest SSA. Ale ty i tak wiesz swoje.

Przerażające jest to, że ludzie, którzy nie maja pojęcia na wiele spraw zabieraja w nich głos.

Mam nadzieję, że Twoje wpisy to tylko efekt słońca, które grzeje z dużą siłą i musiało przygrzać troszkę twoją głowę ;) Odpocznij, weź zimną kąpiel - jest szansa , że pomoże :P

Jak odpoczniesz, to zapraszam do rzeczowej dyskusji.

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

Deto pisze:Wiem, że napiszesz pewnie, że jest inaczej,
Szczerze? Mnie Unia wisi i powiewa. Jakby się dostali do ekstraklasy - cool. Jakby wylądowali w okręgówce - też może być, widocznie zasłużyli.
Bawi mnie Twój upór w tłumaczeniu nam, że "Unia Pany!" a resztę klubów zaorać, zdelegalizować i całą kasę dać na UNIĘ, bo tylko ona może reprezentować Tarnów i okolice.

ps: zobacz ile nazw miała "Unia", zanim "Unią" została.
pps: to jest temat o Niecieczy, a nie Unii.

suraiw
Thesmothetai

Post autor: suraiw »

zobacz ile nazw miała "Unia", zanim "Unią" została.
A ile miała? Jestem bardzo tego ciekawy i chciałbym się tego dowiedzieć.

Nieciecza też była zwykłym Ludowym Klubem Sportowym i występowała w jakiejś tam odległej klasie rozgrywkowej. Dopiero jak do członu LKS dołączył drugi człon Bruk-Bet, to wówczas wypłynęli na szersze wody, a to dlatego że była kasa na zawodników właśnie od tej firmy.
Bądź tak mało konkretny, jak to tylko możliwe, dzięki temu nikogo nie urazisz.

Autor tematu
Deto
Thesmothetai
Kontakt:

Goscinny pisze:
Deto pisze:Wiem, że napiszesz pewnie, że jest inaczej,
Szczerze? Mnie Unia wisi i powiewa. Jakby się dostali do ekstraklasy - cool. Jakby wylądowali w okręgówce - też może być, widocznie zasłużyli.
Bawi mnie Twój upór w tłumaczeniu nam, że "Unia Pany!" a resztę klubów zaorać, zdelegalizować i całą kasę dać na UNIĘ, bo tylko ona może reprezentować Tarnów i okolice.

ps: zobacz ile nazw miała "Unia", zanim "Unią" została.
pps: to jest temat o Niecieczy, a nie Unii.
I tu Cie mam ! Gdzie ja pisałem, że reszte klubów zaorać :D Jeżeli juz to chodziło o jeden ;)
haha :lol:

Od zawsze jestem za tym, by każdy dostawał wsparcie miasta, to po pierwsze. Po drugie, jeżeli miasta nie stać na "dawanie" każdemu, to poprostu trzeba wybrać te najważniejsze.

Czy ja Tobie próbuje tłumaczyć (rozumieć, że wmówić) , że "Unia Pany" ? Być może to twój odbiór, choć rzeczywiście jeżeli chodzi o sport w naszym mieście, to rzeczywiście tak jest. Jest to największy i najlepszy klub w naszym mieście i regionie !

Jeżeli natomiast chodzi o piłkę nożną, to już pisałem, że Tarnowa nie stać, by pomagać Unii, Iskrze, Tarnovii, Błękitnym, Metalowi, itd.

Moim zdaniem powinno sie połączyć kluby lub skoncentrować pomoc na dwóch klubach - pierwszy grający wyżej i drugi będący zapleczem pierwszego. Oczywiście chodzi mi o prowadzenie dwóch drużyn na zasadach profesjonalnych a resztę na zasadzie amatorskiej.

Nigdzie i nigdy nie napisałem, że całą kaśe trzeba dać na Unię ! Nie ma na to szans ! No, ale zawsze możesz mnie zacytować.

Co do nazw klubu, to ostatnia zmiana mój drogi kolego miała miejsce w 1956 roku !

od 1928 » "Tarno-Azot"
od 1930 » Towarzystwo Sportowe "Mościce"
od 1950 » ZKS "Unia" Tarnów

Zerknij sobie na nazwę Tarnovii ;)

1909 - Tarnovia-Czarni
? - Tarnovia-Pogoń
1918 - Sokoli Klub Sportowy
1945 - Towarzystwo Sportowe
1946 - Związkowy Klub Sportowy Ogniwo-Tarnovia
1954 - Zrzeszenie Sparta
? - Terenowe Koło Sportowe Sparta
1957 - KS Start-Tarnovia
1979 - Międzyzakładowy Klub Sportowy
1990 - Miejski Klub Sportowy

Pisałeś coś o zmianach nazw w kontekście Tarnovii ? Głupio Ci teraz ?

Co do reprezentowania regionu przez Unię, to... nic w tym dziwnego! Oczywiście nie można kogoś forować za zasługi, ale prawda jest taka, że Unia (żużel, piłka) to wizytówka Tarnowa. Były jakiś czas temu prowadzone badania i nazwa "Unia Tarnów" była jedną z najczęściej kojarzących się z Tarnowem.

Trzeba również wziąc pod uwagę fakt, że Unia ma największe mozliwości do tego, by byc taką wizytówką.

Napisałeś żeby inwestować w Tarnovię. Spoko! Tyle tylko, że potrzeba pewnie z 3-3,5 miliona, by Tarnovia była w tym miejscy, gdzie obecnie jest piłkarska Unia. Tarnovia gra w okręgówce! Liderem tej ligi i w zasadzie jedną nogą w V lidze jest inny zespół z Tarnowa Iskra Krzyż ! I to właśnie Iskra jest obecnie drugą piłkarską siłą Tarnowa ! Ale wracając do Tarnovii to najpierw musi wygrać okręgówkę, później V ligę, dalej IV ligę i dopiero wtedy pojawią się w miejscu, gdzie obecnie jest Unia. To przynajmniej 3-4 lata (zakładam, że awans rok po roku nie jest mozliwy) i jak wspomniałem z 3-3,5 miliona złotych !

Inwestując mądrze takie 3 miliony złotych w Unię mamy I ligę.

Teraz sam sobie odpowiedz skąd bierze się moje nastawienie. To nie wynika z tego, że jestem kibicem Unii! Byc może po częsci tak, ale bardziej działa tutaj zdrowy rozsądek i zwykła, zimna kalkulacja.

Awatar użytkownika

extremal
Archont
Kontakt:

Post autor: extremal »

Renegat pisze: Popieram w całej rozciągłości...Co niektórzy nie mają wyobraźni że można chcieć oglądać mecze dla samego widowiska..Jeżeli w tym widowisku uczestniczy drużyna z regionu to do odczuć estetycznych mogą dojść emocjonalne wówczas można mieć dobrą zabawę...
To masz tą Niecieczę, jeździj nie trzeba jej do Tarnowa sprowadzać. Masz TV, masz Wisłę Kraków, Cracovię do Krakowa też nie jest daleko.
ad2222 pisze:... powiedzial extremal, decydujący głos w tarnowskiej Piłce Nożnej :) Coraz bardziej mi się to podoba - LKS Tarnów Bruk Bet :)
Nie wiem jak to byłoby w Tarnowie, ale w cywilizowanych miastach jak Bydgoszcz, kibice Zawiszy wytępili Hydrotwora, który przeniósł się z Kujawiaka Włocławek. Drużyna wcale nie nazywała się Hydrobudowa Włocławek tylko Zawisza Bydgoszcz, a mimo to zostali przy swojej IV lidze z prawdziwym Zawiszą Bydgoszcz, co zasługuje na największy szacunek, bo wcale nie musieli tak postąpić. Wygrali swoje, także dzięki temu urośli w sile. Teraz dzięki swojej sile udało im się wykopać prezesa, który im nie pasował tylko dlatego, że był związany z hydrotworem. Tak się buduje siłę. Nie wszystkich na to stać. ;)
ad2222 pisze:Cieszy mnie sukces Bruk Betu, a tak jak cieszy mnie sukces, jakby nie było - lokalnej drużyny, tak smuci Twoje, Deto i extremala zacietrzewienie i piana na ustach. Wystarczy głęboki oddech, uśmiech, i jak to mówi Ojciec Dyrektor - "Alleluja i do przodu".
:mrgreen: :mrgreen:
Ciebie cieszy bo nie interesujesz się polską piłką i na nią nie chodzisz. Takie kluby tylko dobijają upadły polski futbol. Polskie kluby są źle zorganizowane, przepłacają za marnych zawodników, a taki Bruk Bet tylko w tym pomaga. Wchodzą klubiki tylko po to, żeby się wepchać na szczyt. Garstka klubów naprawdę zajmuje się młodzieżą, ma obiekty, boiska, dobrych trenerów, system szkolenia, ma jakąś wizję przyszłości. A te co mają obiekty jak Unia Tarnów przez nie się zadłużają, obiekty się sypią, dzieci biegają po zniszczonych boiskach, bez wody mineralnej do picia! W Polsce pensje zawodników stanowią za duży procent budżetów. Jak będziemy dalej tak tkwić to nasza U21 już nie tylko z Luksemburgiem będzie przegrywać 0-1. Treningi piłkarskie powinny zaczynać 5-6 latki i ma być to zabawa, już samo podejście od małego jest u nas złe...
TVP będzie pokazywać w 1 lidze takie klubiki? Kto to będzie oglądał? Pozostanie im pokazywać wkółko Pogoń Szczecin, GKS Katowice, ŁKS Łódź. W zbliżającym się sezonie 1 liga będzie nudna, ciekawiej będzie w 2 ligach.

Co do kibiców - chorągiewek, januszy i tego typu mamy teraz widoczny efekt w RPA co znaczy wcisnąć buszmenom kicz. Całe szczęście w Polsce ogarnięte środowiska kibicowskie skutecznie wyeliminowały trąby ze stadionów! 8)
POLAK WĘGIER DWA BRATANKIĄ

tarnowiack
Archont

Post autor: tarnowiack »

chłopaki.. jest o co kruszyc kopie..? bylem na paru meczach niecieczy... jesli tak ma wygladac "pierwsza liga" (nie chodzi tylko o nieciecze ale i o ich kilku przeciwnikow) - to predzej podetne sobie zyly niz zaplace za ogladanie takiej zenady.
co prawda unia wcale nie gra lepiej ;-) zwlaszcza ze mialem okazeje niejeden raz podejrzec jak to jest to "od zaplecza" ;-)
zeby ogladnac porzadny futbol nie pozostaje nic jak kupic sobie abonament w jakiejs platformie tv ;-)
u nas - kicha. i nie zwalajmy tylko na "dzialaczy, zaplecze" itd...

widok nawalonych jak szpaki graczy w przedzien powaznego meczu tlumaczy wiele. nie ma to jak zaangazowanie.

Ricardo
Archont

Post autor: Ricardo »

Dobra Deto możesz mnie zabić za to co zaraz napiszę ale:

Chcemy czy nie chcemy to ta wiocha reprezentuje nasz region, i wg. mnie kibicowanie im jest poprostu przejawem patriotyzmu lokalnego, powiem więcej sam będę 3mał za nich kciuki. W końcu reprezentują nasz region. Wiadomo że serce ma się jedno (biało-niebieskie) ale wg. mnie nie przeszkadza to w 3maniu kciuków za inne drużyny z regionu. Gdyby np. teraz Tarnovia grała w ekstraklasie to też bym śledził ich wyniki i 3mał za nich kciuki... na meczach bym się coprawda nie pokazzywał bo to sprzeczne z moimi jaskółczymi przekonaniami, ale życzył bym im jak najlepiej jako że reprezentują nasze miasto.

Wydaje mi się że sytuacja z Niecieczą jest bardzo podobna, tylko że oni reprezentują nie tyle samo miasto co region czy aglomerację.

Dlatego też KOCHAM Unię ale i dobrze życzę qqrydzy

P.S. żeby nie było, zazwyczaj przebywam w młyniezdzierając gardło dla naszej Unii, i nie uważam się za piknika

Ricardo
Archont

Post autor: Ricardo »

Na oficjalnej stronie LKS-u pojawiło się info o modernizacji stadionu. mają rozbudować szatnię, i zwiększyć pojemność prawdopodobnie dodając nowe tymczasowe trybuny. Zastanawiam się tylko czy nie lepiej byłoby wybudować od podstaw porządny stadion z prawdziwymi trybunami, i oświetleniem. Przecież napewno chętnych na oglądanie meczy Niecieczy będzie więcej niż te 2 tys, a po drugie obecny stadionik to jednak totalna prowizorka, a Witkowski na brak kasy nie narzeka.

A co jeśli przypadkiem uda im się awansować do ekstraklasy... (podobno do 1 ligi też nie planowali awansować, tylko chcieli się utrzymać w górnej części tabeli... a że wyszło jak wyszło...)

Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

Utrzymanie późniejsze takiego nowego stadionu to wielkie koszta, a przecież Nieciecza nie nastawia się na grę w Lidze Mistrzów...

Wybudowanie tam stadionu to trochę jak te tory do F1, które się chce w Polsce robić... dwa-trzy lata się ludzie podniecają czymś, a później dają sobie spokój. Stadion będzie niszczał i przynosił straty.

Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

Post autor: gushman »

Dzisiaj wyczytałem w TEMI ciekawostkę, która mnie mocno zdziwiła. Klub w Niecieczy powstał w... 1922 roku! Czyli 6 lat wcześniej niż Unia (a na samym początku Tarno-Azot).
900 ml, grupy krwi nie pamiętam

Cały Tarnów na Facebooku

Autor tematu
Deto
Thesmothetai
Kontakt:

Ricardo pisze:A co jeśli przypadkiem uda im się awansować do ekstraklasy... (podobno do 1 ligi też nie planowali awansować, tylko chcieli się utrzymać w górnej części tabeli... a że wyszło jak wyszło...)
Jak można mówic o przypadku, gdy inwestuje się w zespół takie pieniądze :D Przestańcie wierzyć w bajki :)

Już wspominałem, że oni w III lidze rok temu mieli budżet sporo ponad 1 milion złotych ! (Unia miała ok. 500 tyś).

Teraz ich budżet był szacowany na poziomie kilku milionów złotych, czyli tyle ile rok temu miał Piast Gliwice wchodząc i grając w ekstraklasie. To rzeczywiście przypadkowo ta Nieciecza awansuje ;)

Heh...

Awatar użytkownika

extremal
Archont
Kontakt:

Post autor: extremal »

gushman pisze:Dzisiaj wyczytałem w TEMI ciekawostkę, która mnie mocno zdziwiła. Klub w Niecieczy powstał w... 1922 roku! Czyli 6 lat wcześniej niż Unia (a na samym początku Tarno-Azot).
i przez 80 lat był klubem z pastwiskowym boiskiem i niczym więcej. Takim jaki byśmy sobie założyli na boisku na Wojska Polskiego. Przy okazji, jakiś czas temu tam przechodziłem i w związku z tym mam pytanie: czy nadal trawa jest powyżej kolan czy dotarła tam jakaś kosiarka?
POLAK WĘGIER DWA BRATANKIĄ

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

extremal, zazdrość widzę, że tam z "pastwiskowego" potrafili zrobić pierwszoligowy, a Unii się nie udało.

ODPOWIEDZ