''Malowanie trawy w Tarnowie''
''Malowanie trawy w Tarnowie''
Drugi dzień obserwuję dziwne rzeczy a mianowicie wczoraj w parku Strzeleckim ....malowano ogrodzenie Mauzoleum Bema dzisiaj zmasowana akcja wielu ludzi i sprzętu odśnieżanie alejek, samego Mauzoleum itp wokół parku jeżdżące ciągniki i odśnieżające ...dopiero potem skojarzyłem że Piątek /Sobota ''mamy gości'' na dni Przyjazni Polsko-Węgierskiej .... na Wałowej wywożenie śniegu spod pomnika Bema no po prostu wzorowe miasto .
Szkoda tylko że władze ''zapomniały'' np : o kompletnie zasypanych bocznych drogach w Krzyżu,Klikowej,Mościcach ,Piaskówce ....zostały odśnieżone tylko główne drogi co na bocznych nie ma życia czy jak ?
Panie Prezydencie oprócz pokazówek w tym mieście są jego mieszkańcy nie wiem czy Pan ze swojego Pałacu to zauważył ?
Szkoda tylko że władze ''zapomniały'' np : o kompletnie zasypanych bocznych drogach w Krzyżu,Klikowej,Mościcach ,Piaskówce ....zostały odśnieżone tylko główne drogi co na bocznych nie ma życia czy jak ?
Panie Prezydencie oprócz pokazówek w tym mieście są jego mieszkańcy nie wiem czy Pan ze swojego Pałacu to zauważył ?
''Bliższy Bogu jest niewierzący stosujący w życiu siedem przykazań, niż katolik, który wypełnia tylko trzy pierwsze''
-
- Rhetor
Tak, Bronek ma być.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
http://www.tarnow.net.pl/index.php?poka ... c&id=13701
W sumie to chyba dobrze. Bo w końcu udało się śnieg z rynku usunąć...chyba prezydenci muszą do nas częściej przyjeżdżać
W sumie to chyba dobrze. Bo w końcu udało się śnieg z rynku usunąć...chyba prezydenci muszą do nas częściej przyjeżdżać
Hę? Miasto znajdzie czynną wytwórnię asfaltu, żeby załatwić masę na dywanik? A może gumiak komando położy dywanik jednodniowy z worka? Naśmiewam się, ale dla tej ekipy tysiąckroć ważniejszy jest 'prestyż' niż ludzie i to jest przykre. Co z tej wizyty będzie miał przeciętny mieszkaniec Tarnowa, bo JE RŚ na pewno będzie miał zdjęcie do ramki.
Wczoraj byłem na zebraniu mieszkańców mojej miejscowości z Wójtem Gminy Tarnów, każdy mógł nawrzucać władzy i Wójt brał to na klatę odpowiednio argumentując, na spotkanie z 50-cioma mieszkańcami przyjeżdża cały Zarząd Gminy, kilku radnych, Straż Gminna, Policja. Władza ma bezpośredni kontakt z mieszkańcem i mieszkaniec z władzą - to co sobie najbardziej chwalę. Tu nikt nie duma nad prestyżem tylko nad tym ile 'wydrzeć' z różnych źródeł środków zewnętrznych i co da się z nich zrobić...
Wczoraj byłem na zebraniu mieszkańców mojej miejscowości z Wójtem Gminy Tarnów, każdy mógł nawrzucać władzy i Wójt brał to na klatę odpowiednio argumentując, na spotkanie z 50-cioma mieszkańcami przyjeżdża cały Zarząd Gminy, kilku radnych, Straż Gminna, Policja. Władza ma bezpośredni kontakt z mieszkańcem i mieszkaniec z władzą - to co sobie najbardziej chwalę. Tu nikt nie duma nad prestyżem tylko nad tym ile 'wydrzeć' z różnych źródeł środków zewnętrznych i co da się z nich zrobić...
Zapraszam na Internetową Stację Meteo Tarnowiec - meteo.tarnowiec.prv.pl
Jechałem dzisiaj tamtędy. Na poligonie w Drawsku Pomorskim jak Ojczyźnie służyłem drogi były lepsze. Ten około 100m odcinek drogi świadczy o niekompetencji Pana Prezydenta Ścigały. Bo jeżeli prezydent ponad 100 tys. miasta nie jest w stanie poradzić sobie z takim pryszczem na dupie to co można powiedzieć o innych o wiele ważniejszych i poważniejszych sprawach? Niestety, Pana Prezydenta nie można nazwać gospodarzem miasta.wejss pisze:Spokojnie. Wjadą do miasta od Brzozówki. Reszte sobie dopowiedzcie.
PS
Po ostatnich opadach śniegu mieszkańcy Partuł (końcówka słynnej ul. Wilczej i Sarniej) do sobotniego południa byli odcięci od świata. W piątek dzieci nie poszły do szkół, podatnicy nie wyjechali z tego Magistrackiego zadupia do pracy, na zakupy do sklepu można było się wybrać pod warunkiem, że traper założył opcję pokonywania metrowych zasp śnieżnych.
Ich telefony o udrożnienie ul. Wilczej zbywane były do soboty. Dopiero moja ostra rozmowa z panią dyżurującą pod nr alarmowym Magistratu - na prośby mieszkańców sprawiła, że o 11:45 pojawił się ciągnik z pługiem.
Tak się złożyło, że zjechałem się na rondzie autostradowym z kierowcą traktora z ZSOK-u. Nie bardzo wiedział gdzie ma pojechać bo wszędzie było równo po zawiejach i zamieciach śnieżnych.
Pani Rzecznik, proszę donieść swojemu szefowi o moim negatywnym wpisie na Jego temat jako gospodarza miasta.
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku
Dzisiaj ciąg dalszy .... odmrażanie fontanny i uruchomienie chyba tylko po to żeby skruszyć zalegający lód ''żeby było ładnie'' , remontu doczekały się także połamane ławki cuda dziwy na całego ciekawe jakie będą całkowite koszty tej imprezy ?
Co to da przeciętnemu mieszkańcowi miasta ?
Co to da przeciętnemu mieszkańcowi miasta ?
''Bliższy Bogu jest niewierzący stosujący w życiu siedem przykazań, niż katolik, który wypełnia tylko trzy pierwsze''