Zdajesz sobie sprawę, że to nie Pan/Pani przy kasie ustala ceny na stacji? Więc co na celu miało zwracanie uwagi? Poczułeś się lepiej?samek pisze:Zwróciłem uwagę przy kasie że są 10 gr. do tyłu za Orlenem-Mościckiego.Minął dzień i zero reakcji.Dobrze że mam 8 gr. rabatu na litrze.
"Tanie paliwo" w Tarnowie
Cubaza- a tak wgl kto ustala ceny na danej stacji? bo dziś się zacząłem zastanawiać bo w Tarnowie są 2 Orleny stricte Orlenu, a nie na jakiś umowach franczyzowych czy jak to się zwie, Krakowska i Mościckiego. I ceny na tych stacjach są różne... Wczoraj na Krakowskiej 95 było po 4.52, na Mościckiego 4.55(dziś 4.53), natomiast na vervie 98 spora różnica bo 4.87 na Krakowskiej a 4.79 na Mościckiego. 8 groszy to dosyć dużo moim zdaniem, a miasto to samo, właściciel ten sam, czyżby polityka w kwestii że to jest w mieście przy tej ulicy, a ten przy tej? Czy może kierownik danej stacji ma możliwośc jakiegoś manewru
2250ml 0 Rh+
Roberto, prosto kalkulują. Kupili dużo paliwa po wyższej cenie a sprzedają go powoli, bo jest np. mniej klientów, małe stacje na wsiach tak mają często, a ich właściciele nie chcą być przez to stratni, tym bardziej, że tempo spadków cen w hurcie jest w ostatnich dniach bardzo duże, zdarzało się o po 12 groszy dziennie... Stacje koncernowe mają duży obrót i ceny regulują na bieżąco bez żadnych strat.
Zapraszam na Internetową Stację Meteo Tarnowiec - meteo.tarnowiec.prv.pl