Zima zaskoczy drogowców? :)
Wykonałem telefon do TZDM-u z prośbą o wysłanie piaskarek na ulice osiedlowe. Jakież było moje zdziwienie gdy po kilkudziesięciu minutach otrzymałem info, że za chwilę sprawa będzie załatwiona. Właśnie przejechały solarki przed moimi oknami. Plus dla TZDM-u za tak szybką reakcję.
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku
Dadzą radę - tyle czasu się nudzili, to teraz będą nadrabiać.
Mnie wkurza jak w TV goście stoją w korku, bo jakiś TIR nie wyjechał pod górkę i marudzą, że droga nie odśnieżona. Ale żadnemu nie przyjdzie na myśl, że piaskarki też w tym samym korku stoją.
Moja ulica jest odśnieżana raz na sezon - jak się uda i jakoś ludzie żyją. Jak sporo posypie i śnieg się ugniecie, to fajnie się jedzie.
Mnie wkurza jak w TV goście stoją w korku, bo jakiś TIR nie wyjechał pod górkę i marudzą, że droga nie odśnieżona. Ale żadnemu nie przyjdzie na myśl, że piaskarki też w tym samym korku stoją.
Moja ulica jest odśnieżana raz na sezon - jak się uda i jakoś ludzie żyją. Jak sporo posypie i śnieg się ugniecie, to fajnie się jedzie.
Tak, szczególnie jak ma się w samochodzie AWD albo jakieś inne magiczne wspomaganiaGoscinny pisze:Jak sporo posypie i śnieg się ugniecie, to fajnie się jedzie.
A tak a'propos: gdzie w Tarnowie można sobie pojeździć w kontrolowanym poślizgu?
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
-
- Rhetor
ad2222, a choćby na parkingu pod kerfurem
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
Jakie bylo moje zdziwinie w sobotę w nocy. Godz 3.00 zaczolem sie ladowac 15 min zaczęło sypać a o 3.45 gdy zaczolem sie udawać w kierunku nowego sacza to juz nie bylo drogi widac.nic od sacza nie jedzie, na 200 metrów max widac droga nagle ma szerokość ponad 10 metrów :-D razem z rowem:-P powiem ze bardzo ciekawie to wyglądało. Pisze z kom wiec wybaczcie mi błędy.:-D