Korki na Słonecznej
Korki na S³onecznej
Zawsze jest tak, że ktoś musi zacząć
Kilka dni temu MIR znowu zaczął swoje eksperymenty na Słonecznej. Zmienił fazy na skrzyżowaniu Słoneczna / Starodąbrowska tak, że po raz pierwszy zobaczyłem zakorkowaną Słoneczną od strony "Zenitu". Ciekaw jestem co dalej. Mamy w końcu jeszcze parę ulic, które nie są zakorkowane, a mogą być, prawda?
Kilka dni temu MIR znowu zaczął swoje eksperymenty na Słonecznej. Zmienił fazy na skrzyżowaniu Słoneczna / Starodąbrowska tak, że po raz pierwszy zobaczyłem zakorkowaną Słoneczną od strony "Zenitu". Ciekaw jestem co dalej. Mamy w końcu jeszcze parę ulic, które nie są zakorkowane, a mogą być, prawda?
-
- Prytan
- Kontakt:
bedzie jeszcze gorzej;)
potwierdzam - maly koszmarek.
Bylem z klientem umowiny na konkretna godzine, wylecialem w czasie odpowiednim i ZONK stoje w miejscu, w ktorym do tej pory jazda byla w miare normalnie...
coz... lepsze jest wrogiem dobrego... czasami
Bylem z klientem umowiny na konkretna godzine, wylecialem w czasie odpowiednim i ZONK stoje w miejscu, w ktorym do tej pory jazda byla w miare normalnie...
coz... lepsze jest wrogiem dobrego... czasami
Kilka dni? Ta sytuacja trwa juz ponad 2 tygodnie... Jak wyjezdzam spod bloku to wole jechac od Wojska Polskiego na starodabrowska i na Słoneczna bo tam korkow nie ma a i strzalka sie nieraz trafi... Korki tam powstaja o kazdej godzinie... Ostatnio w szczycie widzialem korek od swiatel po Centrum Sony... Lekkie przegiecie :/
-
- Rhetor
- Kontakt:
a może by tam rondo ?
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
-
- Rhetor
- Kontakt:
Będzie wniosek w takim razie ;-)
Miejski Inżynier Ruchu
Czyli taka osoba która ustawia ruch w miescie dzieki temu nie mamy korków i jeździ się nam swietnie.
A moje pytanie jest takie: czy naprawde musi byc tak że z lewego pasa jest skręt tylko w lewo ? zrobienie 4 faz dla każdej strony z osobna wydłużyło czas przejazdu o jakies 100%. Kiedys na bilecie 10 minutowym dojechalem z przystanku na Fatimskiej pod Curie, aż na zielone, a nawet w normalny dzien spod seminarium aż na osiedle zielone. Dzis dojade aż pod TESCO i pomalutku czasem sie bilet już kończy. A gdy wsiadam na Curie, to ostanio mierzę sobie że z tamtego przystanku pod przystanek pod TESCO średnio autobus jedzie 7-8 minut, chociaż czasem jest to nawet parenaście minut.
Czyli taka osoba która ustawia ruch w miescie dzieki temu nie mamy korków i jeździ się nam swietnie.
A moje pytanie jest takie: czy naprawde musi byc tak że z lewego pasa jest skręt tylko w lewo ? zrobienie 4 faz dla każdej strony z osobna wydłużyło czas przejazdu o jakies 100%. Kiedys na bilecie 10 minutowym dojechalem z przystanku na Fatimskiej pod Curie, aż na zielone, a nawet w normalny dzien spod seminarium aż na osiedle zielone. Dzis dojade aż pod TESCO i pomalutku czasem sie bilet już kończy. A gdy wsiadam na Curie, to ostanio mierzę sobie że z tamtego przystanku pod przystanek pod TESCO średnio autobus jedzie 7-8 minut, chociaż czasem jest to nawet parenaście minut.
Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau
-
- Rhetor
- Kontakt:
Chciałem tylko napisać, że w najbliższym czasie (nie wiem kiedy) MIR powróci do poprzedniego rozwiązania i na Starodąbrowskiej, prawy pas służył będzie jedynie do skrętu w prawo w Słoneczną. Do tego zakupione zostaną nowe sterowniki i system Świateł sprzężonych ze Skrzyżowaniem przy Przebiciu. Ponoć ma to usprawnić ruch...
Dla mnie to tam najlepiej jakby powstała jakaś estakada albo jakby ruch starodąbrowskiej puścić dołem pod Słoneczną ...
Dla mnie to tam najlepiej jakby powstała jakaś estakada albo jakby ruch starodąbrowskiej puścić dołem pod Słoneczną ...